De ultieme rondreis in Costa Rica!

Droom jij ook weleens over een rondreis in het tropische land Costa Rica? Dan ben je zeker niet de enige! Costa Rica is een van de meeste populaire bestemmingen voor het maken van een rondreis. Het land biedt veel verschillende highlights, waaronder vulkanen, jungles, watervallen maar ook prachtige stranden. Omdat het land zoveel te bieden heeft, is het lastig om de perfecte reisroute samen te stellen. Hieronder vind je de perfecte reisroute voor een rondreis in Costa Rica!

Het startpunt: Hoofdstad San José

Als je met het vliegtuig aankomt in Costa Rica, is de kans zeer groot dat je land in de hoofdstad San José. De hoofdstad is alleen niet echt mooie bestemming en daarom is het beter om deze zo snel mogelijk te verlaten wanneer je bent aangekomen. Het meest gebruikte vervoersmiddel voor een rondreis in Costa Rica is een huurauto. Let erop dat de wegen (vooral in het regenseizoen) erg slecht kunnen zijn! Het is dan ook aangeraden om een 4×4 auto te huren. Hiermee reis je het makkelijkst door heel het land en voorkom je dat je met de auto vast komt te zitten!

La Fortuna en Monteverde

Vanuit San José ligt het voor de hand om eerst naar La Fortuna te gaan. Hier bevindt zich de beroemde vulkaan ‘El Arenal’. Ook vind je hier prachtige watervallen en hotsprings en kun je wandelen door de jungle. La Fortuna biedt echt alles voor natuurliefhebbers! Vervolgens kun je doorrijden naar de plaats Monteverde, waar je onder andere kan ziplinen door de jungle. Monteverde ligt relatief dichtbij La Fortuna en is dan ook het perfecte vervolgpunt van de rondreis.

Het paradijselijke Santa Teresa en Manuel Antonio

Na het bezoek aan de jungle is het natuurlijk fijn om eens een strandbestemming op te zoeken. Santa Teresa is hier bij uitstek geschikt voor en ligt ook nog eens op de route! Santa Teresa biedt paradijselijke stranden waar je even helemaal tot rust kan komen. Vanuit Santa Teresa kun je doorrijden naar het prachtige Nationale Park Manuel Antonio. In dit park spot je de meest bijzondere dieren en vogels én kun je ook genieten van een prachtig strand. Een ideale combinatie van avontuur en rust!

Eindig je reis in Puerto Viejo of San José!

Je kunt ervoor kiezen om je reis af te sluiten in Manuel Antonio en terug te rijden naar de hoofdstad San José. Als je tijd over hebt, is de strandbestemming Puerto Viejo zeker een prachtige plek om ook te bezoeken. Puerto Viejo ligt echter een beetje afgelegen. Het is daarom fijn om daar wat langer te verblijven, zodat je niet telkens lang hoeft te reizen. Vanuit Puerto Viejo kun je weer terugrijden naar San José waar je rondreis eindigt!