De vijf leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Jeruzalem, nog geen half uur met de trein vanuit Tel Aviv, is een stad die iedereen ooit gezien zou moeten hebben. De 3000 jaar oude stad is niet alleen een stad van traditie, religie en geschiedenis, maar in toenemende mate ook van moderne cultuur en erfgoed. Het is een stad die zoveel te bieden heeft dat je er jaren zou kunnen doorbrengen en toch niet alles gezien zou hebben. Wat zijn de leukste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden van Jeruzalem?

De Oude Stad
Veel monumenten en inspirerende plekken op een kleine oppervlakte, dat is de Oude Stad van Jeruzalem. De Stad van David, de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk.. een wandeling door de Oude Stad brengt je langs smalle wandelpaden, historische gebouwen en geeft je een inzicht in het verleden, de geschiedenis en de cultuur van de stad.

Machane Yehuda markt
De Machane Yehuda markt is een symbool in Jeruzalem en om een zeer goede reden: inwoners zien het als een plaats die hen samenbrengt en hen een unieke identiteit geeft in een grotere Israëlische sociale context. Van specerijen en kleurrijke stalletjes van fruit en groenten tot lokale lekkernijen.. er is voor ieder wat wils. Op donderdagavond verandert de markt in een bruisende late night scene vol leuke bars, pubs en live muziek.

Leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Teddy park
Genoemd naar Teddy Kollek, die tussen 1965 en 1995 burgemeester van Jeruzalem was; Teddy park is gezellig, mooi en van historisch belang. Het park verbindt het Oude Jeruzalem met het Nieuwe Jeruzalem en omvat een wensvijver, een origineel beeldhouwwerk van de zonneklok, restauraties van historische eigendommen en een waterfonteinattractie met een spectaculaire licht- en geluidsshow in de avond.

Israëlmuseum
Het Israëlmuseum is de grootste culturele instelling van Israël en behoort tot een van de meest toonaangevende kunst- en archeologiemusea in de wereld. Het museum werd opgericht in 1965 en heeft encyclopedische collecties in de afdelingen Archeologie, Schone Kunsten en Joodse Kunst en Leven en beschikt over de meest uitgebreide collectie van Bijbelse archeologie ter wereld.

De vijf leukste bezienswaardigheden in Jeruzalem

Boerenmarkt
Elke vrijdag is er in de Duitse kolonie, in het hart van de stad, de plaatselijke boerenmarkt. Je vindt er tal van heerlijke producten, een grote verscheidenheid aan lokale lekkernijen en uitstekende koopjes.

Tip: een stedentrip naar Jeruzalem kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan Tel Aviv, aangezien de steden niet ver van elkaar liggen. Sterker nog, men kan in de ochtend de bezienswaardigheden in Jeruzalem bezoeken en in de middag uitrusten op het strand in Tel Aviv.