Goed weer stuurt ons terug naar dezelfde vakantiebestemming

Hoe ouder de vakantieganger, hoe hoger het percentage dat terug wil naar dezelfde bestemming. Tussen de 15 en 25 jaar wil 69% terug naar dezelfde bestemming. Van reizigers ouder dan 65 jaar wil 84% terug naar dezelfde bestemming. Dat blijkt uit een enquête van online reisbureau dé VakantieDiscounter. Het onderzoek werd gehouden onder 1.284 reizigers.

Goed weer doorslaggevend
Dé VakantieDiscounter vroeg tevens waarom mensen terug willen naar dezelfde bestemming. Hieruit blijkt dat goed weer doorslaggevend is in de keuze om terug te keren naar dezelfde bestemming:

– Het weer was er goed – 62%
– Ik voelde me er thuis – 53%
– Het eten was lekker – 52%
– De bevolking was gastvrij – 49%

Helft gaat niet graag terug
Daarnaast werd er gevraagd waarom vakantiegangers juist niet terugkeren naar een vakantiebestemming. Van de respondenten die niet graag teruggaan naar dezelfde bestemming gaf 52% aan niet graag twee keer naar dezelfde bestemming te willen gaan.

Aspecten van de accommodatie
De drie belangrijkste aspecten van de accommodatie die een rol spelen bij een eventuele terugkeer zijn:
– Het personeel was vriendelijk – 82%
– De service was goed – 80%
– De ligging was top – 77%

Vakantiegevoel snel kwijt
35% van de Nederlanders is het vakantiegevoel direct na thuiskomst kwijt. Twee dagen later is dat in totaal al 81%. Het is dus niet verbazingwekkend dat 24% van de ondervraagden direct na de zomervakantie alweer een nieuwe vakantie heeft geboekt.