Goedkoop parkeren in Florence

Ben je op zoek naar een goedkope parkeerplaats in Florence, waarbij je toch gemakkelijk naar de binnenstad kunt gaan? Van de eigenaren van het agrihotel waar we in Toscane verbleven kregen we een goede tip. De man van het stel heeft voor een cursus geregeld naar Florence moeten reizen. Hij heeft daarom gekeken welke reis- en parkeermogelijkheden de beste opties zijn voor Florence. En dat is volgens hem Parcheggio Villa Costanza. Natuurlijk hebben wij de proef op de som genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat dit een ideale en goedkope parking is voor een bezoek aan Florence.

Locatie

De parking zit direct aan de snelweg E35 Bologna-Rome aan de zuidwestelijke kant van Florence. Zodra je na de afslag door de tolpoortjes gereden bent, kom je direct op het open parkeerterrein terecht. Het grote voordeel is dat je met de auto de stad zelf niet in hoeft te rijden. Geen stress, geen drukte en geen zorgen om het per ongeluk binnenrijden van een ZLT-zone. Deze milieuzones hebben menig toerist flinke boetes bezorgd.

Maximaal 7 euro per dag

Het parkeren op Parcheggio Villa Costanza kost op dit moment maximaal 7 euro per dag. Hiermee is deze parking vooral ideaal voor mensen die langer dan een uur of twee uur naar Florence willen gaan. En dat is meestal het geval, want het verhaal Florence in 12 uur laat zien dat je hier met gemak een hele dag kunt vullen.

Met de tram naar het centrum

Tramlijn T1 start direct bij de parkeerplaats. Het gaat om de lijn T1 Leonardo. Uitstappen doe je bij tramhalte Allemana Stazione. Die halte zit voor het centrale treinstation van Florence. Van hieruit loop je zo het historisch centrum van Florence in. De beroemde Dom van Florence ligt op zo’n tien minuten lopen en de even bekende Ponte Vecchio bevindt zich op nog geen kwartier lopen van de halte.

Kaartjes voor de tram koop je bij de kiosk die je vlak bij de tramhalte vindt. Een enkele rit kost op dit moment 1,50 euro per persoon. Voor de retourrit heb je een tweede keertje nodig. In totaal ben je dus drie euro per persoon voor een retour kwijt. De rit neemt iets meer dan twintig minuten in beslag.