Groeten uit het buitenland? Dit zijn de leukste vakantiekaartjes

Ga je op vakantie? Dan is het nog steeds een goed idee om een vakantiekaartje aan bijvoorbeeld je vader en moeder, of opa en oma of een ander familielid te sturen vanaf je vakantiebestemming. Het is veel leuker om een kaartje te sturen, dan om een simpel appje via WhatsApp te versturen of wat vakantiefoto’s op je Facebookprofiel te zetten. Het is uiteraard wel goedkoper, maar ook een stuk minder leuk. Juist om deze reden is het sturen van een vakantiekaartje weer helemaal terug van weggeweest. Steeds meer mensen sturen weer een kaartje naar Nederland vanaf hun vakantiebestemming.

Vakantiekaartje sturen komt weer terug

Vroeger was het heel normaal om een vakantiekaartje te sturen vanaf het adres waar je op vakantie was. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje uit Benidorm in Spanje of bijvoorbeeld een kaartje vanuit Zuid-Frankrijk. Langere tijd hebben we dat niet meer gedaan, maar het is zeker een leuke manier om aan je vrienden of familie te laten zien dat je aan ze denkt op vakantie. Die kaartjes worden ook niet zomaar weggegooid. Als je zelf zo’n kaartje ontvangt, bewaar je deze. Op die manier kun je alle herinneringen later weer ophalen. Vroeger nam je zelfs een adresboekje mee op vakantie, zodat je gemakkelijk alle adressen bij de hand had. Steeds meer Nederlanders verlangen weer terug naar die tijd.

Weer een kaartje sturen?

Tegenwoordig zetten de meeste toeristen hun vakantiefoto’s gewoon op Instagram en krijg je amper nog een vakantiekaartje. Maar verlang jij ook terug naar het ontvangen van zo’n kaartje? Stuur er dan zelf eens een. Je vindt ze nog steeds in de souvenirshop op je bestemming, maar je kunt ook zelf online een leuk vakantiekaartje ontwerpen en versturen.

Deze vakantiekaartjes kun je gemakkelijk zelf maken. Scroll eens door de foto’s op je galerij van je smartphone, kies voor de leukste foto en upload deze daarna naar de Kaartje2go website. Daarna kun je gemakkelijk nog wat leuke figuurtjes of een tekst toevoegen. Zo heb je altijd een originele vakantiefoto en kun je de ontvanger laten zien dat je ook op vakantie aan hem of haar denkt.

Kaartje versturen vanaf je vakantieadres

Je kunt vanaf heel wat locaties in Europa een vakantiekaartje sturen. Doordat je je kaartje ook online kunt maken, kun je zelfs vanuit Azië zorgen dat je kaartje nog voordat je zelf terug bent wordt ontvangen door de geadresseerde in Nederland (of het buitenland). Upload dus een mooie foto uit bijvoorbeeld Frankrijk, van je staycation in Nederland of de Spaanse stranden. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die naar Turkije trekken. Waar je ook heen gaat, het versturen van een vakantiekiekje uit je favoriete vakantiebestemming wordt altijd gewaardeerd. Ben je nog niet zo creatief? Dan kun je uiteraard ook kiezen voor een vakantiekaartje uit de grote collectie kaarten van Kaartje2go.

Vakantiekaart met foto maken

Doordat je tegenwoordig online een vakantiefoto helemaal zelf kunt ontwerpen, kun je net even die persoonlijke touch toevoegen aan het kaartje. Je kunt daarom er ook voor kiezen om niet een foto van het landschap op het kaartje te zetten, maar bijvoorbeeld de huidige foto op het kaartje te vervangen met een leuk vakantiekiekje van je hele familie op het platteland van Frankrijk. Je kunt ook de foto aan de voorkant laten staan en een kleinere foto aan de binnenkant van de kaart laten drukken.

Door je kaart zo persoonlijk mogelijk te maken, zal de ontvanger het zeker waarderen dat je hem of haar een kaartje stuurt. Daarmee is het versturen van een vakantiekaartje zeker leuk om te doen. In de binnenkant van de kaart kun je ook nog je persoonlijke groeten doen, zodat het warme vakantiegevoel meteen weer overkomt op de ontvanger. Alvast bedankt voor het kaartje, namens je familieleden, vrienden, vriendinnen of kennissen!