Hollands fietsen door New York City

Fietsen op een oer-Nederlandse Gazelle door New York City: het is sinds kort mogelijk dankzij Holland Bikes, Bike Tours & Rentals. De afgelopen jaren zijn er in The Big Apple honderden kilometers aan fietspaden aangelegd. Voor toeristen is fietsen daarmee een aantrekkelijke manier geworden om de stad te leren kennen. Zeker in 2024, het jaar waarin het vierhonderd jaar geleden is dat Nieuw Amsterdam, het huidige New York City, werd gesticht. Holland Bikes importeert meer dan 100 reguliere fietsen en 50 e-bikes van Gazelle voor de verhuur. Geïnteresseerden kunnen zelf een Gazelle huren, maar ook onder begeleiding van een gids de stad verkennen.

Het eerste filiaal van Holland Bikes in New York City is op vrijdag 22 maart geopend door onder anderen de Nederlandse consul-generaal in New York City, Ahmed Dadou. Steeds meer grote steden in de wereld laten zich inspireren door de Nederlandse fietscultuur, gezien de grote uitdagingen op verkeersgebied en op het gebied van de volksgezondheid. New York City is internationaal een voorloper in die transformatie.

Eric van der Zanden, Managing Director van Holland Bikes in de Verenigde Staten: “New York City is echt ‘bikeable’ geworden en loopt in die ontwikkeling internationaal voorop. We zien steeds meer bezoekers en bewoners de fiets pakken om zich door de stad te verplaatsen. Alle reden voor ons om in New York City open te gaan. Veel Nederlanders op vakantie, maar ook de New Yorkers zelf en Amerikaanse toeristen weten Holland Bikes inmiddels te vinden.

Ook Mark Danhof, General Manager van Gazelle in de Verenigde Staten, ziet de toenemende belangstelling van de Amerikanen voor de fiets als vervoermiddel: “De afgelopen jaren is de Amerikaanse e-bike markt hard gegroeid en we verwachten dat deze markt de komende jaren verder door stijgt. Alleen al in New York City zag men het aantal fietsbewegingen de afgelopen jaren verdubbelen. Mensen pakken vaker liever de fiets dan de metro, omdat het sneller, gezonder of praktischer is. De samenwerking met Holland Bikes is uniek, omdat het veel lokale en internationale mensen kennis laat maken met de Nederlandse manier van fietsen en haar voordelen.”

Holland Bikes biedt naast zelfstandige fietsverhuur ook begeleide fietstochten aan in diverse talen, waaronder Nederlands, Frans, Duits en Spaans. Met een gids kunnen geïnteresseerden onder andere over Broadway fietsen, downtown New York City bekijken en zo een dag lang fietsen door the city that never sleeps. Ook privé rondtochten behoren tot de mogelijkheid.