Je huis achterlaten voor een vakantie

Weken, maanden en misschien zelfs wel jaren heb je er op moeten wachten, maar dan is daar nu eindelijk de vakantie. Je bent druk bezig met het voorbereiden. In dit artikel vind je tips over hoe je je huis kunt voorbereiden op een vakantie met autoverhuur. 

Poetsen maar

Hoewel je er waarschijnlijk niet zoveel zin in hebt tijdens de hete dagen en met de vakantie in zicht, is het wel belangrijk om je huis schoon en netjes achter te laten. Stof alles even af, maak de douche en wc goed schoon en zorg er in de keuken voor dat er geen etensresten blijven liggen. Op de dag van vertrek kun je nog even je bed verschonen om vervolgens een auto huren italie. Zo kom je weer thuis in een stralend schoon huis. Dan kun je direct je frisse, eigen bedje in kunt duiken. Dan kom je niet thuis in een bende en hoef je niet direct, naast alle koffers en overige vakantiespullen, op te ruimen.

Zorg ervoor dat je het huis even flink laat luchten voordat je weggaat. Dat voorkomt een muffige geur bij thuiskomst. Je kunt ook gebruik maken van geurstokjes, geurzakjes of een diffuser om een frisse geur te behouden. 

Was

Je hebt aan het eind van je vakantie altijd een enorme berg was liggen, die je er natuurlijk zo snel mogelijk doorheen wilt werken. Zorg er daarom voor dat je voordat je op vakantie gaat geen vieze kleding en handdoeken hebt liggen. Laat je was sowieso niet nat achter, want dan kun je schimmel of weerplekken krijgen in je handdoeken, kleding en beddengoed. 

Planten

Je wilt bij thuiskomt niet alle planten slapjes zien hangen. Zorg er daarom voor dat je planten water kunnen krijgen. Zet ze bijvoorbeeld buiten neer, in de hoop op een buitje. Of gebruik een waterdruppelaar voor je planten. Je kunt met een PET-fles ook je eigen druppelaar maken. Zorg dan voor gaatjes in de dop en vul de fles met water. Zet hem over de kop in de plantenpot. Je planten zullen je dankbaar zijn!

Je kunt er ook voor kiezen om de planten ook op vakantie te doen. Dan bedoelen we niet dat je de planten meeneemt met auto huren kreta, maar dat je ze ergens laat logeren. Bijvoorbeeld bij je buren, familie of vrienden. Zij kunnen dan op de planten letten en jij kunt onbekommerd op vakantie. 

Inbraakpreventie

Wanneer je van huis bent, kun je je soms misschien zorgen maken over inbrekers. Je kunt een aantal maatregelen nemen. Laat je huis wel schoon achter, maar laat het bewoond lijken. Zet bijvoorbeeld een aantal koffiemokken op de salontafel. Vraag de buren om de brievenbus te legen en laat ze ook direct controleren op inbraaktrucjes, zoals stokjes tussen de deur. Inbrekers gebruiken vaak dit soort trucs om te checken of iemand van huis is of niet. Ook kun je gebruik maken van de technologie. Bestuur op afstand je verlichting of speel zo nu en dan een muziekje over de smart speaker. Maar pas op: laat waardevolle apparatuur niet te veel in het zicht liggen.