Nederlanders komen geregeld voor niets naar Duitsland

Er zijn tal van redenen om  een bezoek aan Duitsland te brengen. Denk aan de gezellige steden, het heerlijke bier en natuurlijk om te winkelen. Het winkelaanbod in steden zoals Düsseldorf. Oberhausen en Keulen is om bijna jaloers op te worden. Niet alleen hebben de Duitsers een brede aanbod wat betreft winkels en winkelketens, de prijzen liggen vaak lager dan in Nederland. Vooral wie betaalbare kleding of schoenen wil kopen, die kan in redelijk wat geld besparen door even de grens over te wippen. Het is niet voor niets dat je op een gemiddelde zaterdag over de koppen kunt lopen in het onder Nederlanders zeer populaire Westfield Centro winkelcentrum in Oberhausen en in de bekende winkelstraten van Düsseldorf.

Op zondagen komen Nederlanders vaak tevergeefs naar de Duitse winkelparadijzen. Want in tegenstelling tot veel Nederlandse steden kennen de meeste Duitse steden geen wekelijkse koopzondag. Het aantal koopzondagen in Duitsland blijft vaak beperkt tot enkele zondagen per jaar. Zelfs op het moment dat de jaarlijkse kerstmarkten duizenden bezoekers trekken, is er geen garantie dat de reguliere winkels op de zondag ook geopend zijn.

Controleer vooraf

Het voor niets naar Duitsland rijden is eigenlijk helemaal niet nodig. Op het internet kun je op verschillende manieren achterhalen of de winkels op een bepaalde zondag wel of niet geopend zijn. Belangrijk om te weten is dat winkelen in Duitsland iets is wat je zes dagen per week kunt doen. Met wat geluk zijn de winkels op zondag open. Vaak zijn de openingstijden die zoekmachine google toont vrij actueel. De website koopzondagduitsland.nl geeft voor een aantal populaire steden en winkelcentra actuele info over wanneer er een koopzondag georganiseerd wordt. En mocht je toch een keer ‘voor niets’ naar Duitsland gereden zijn, probeer dan vooral te genieten van al het leuks dat Duitsland buiten het winkelen te bieden heeft.