Nepgladiatoren in Rome gearresteerd

Meestal zijn het de toeristen die zich slecht gedragen in Italië, maar deze keer zijn drie mannen die beschuldigd worden van misdaden buiten het Colosseum plaatselijke bewoners. Drie mannen die zich verkleden in historische kostuums en op de foto gaan met toeristen in Rome zijn gearresteerd door de Italiaanse staatspolitie. De politie beweert dat zij toeristen afpersen door geld te eisen nadat zij hebben voorgesteld een selfie te nemen.

Het politiekorps Polizia di Stato van Rome maakte het nieuws bekend op zijn Facebook-pagina en verklaarde dat zij in augustus en september een “aantal klachten hadden ontvangen van buitenlandse toeristen die tot 500 euro (516 dollar) van hen hadden afgeperst”.

Ze schreven dat de werkwijze altijd hetzelfde is. Mannen verkleed als gladiatoren of centurions zouden hun toeristische slachtoffers uitnodigen om een “keizerlijke selfie” met hen te nemen buiten het Colosseum, en dan geld eisen. Soms werden “geweld en bedreigingen” gebruikt. Een Italiaanse toerist werd om 40 euro gevraagd; toen hij nee zei, omsingelden twee van de verdachten hem, dreigden hem in elkaar te slaan en zouden hem 150 euro hebben afgeperst.

Dit soort manieren om toeristen te bedreigen en af te persen komt niet alleen in Rome voor. Bij tal van populaire bezienswaardigheden zie je vergelijkbare praktijken.