Niet te missen hoogtepunten in New York

New York City is een van de meest opwindende en iconische steden ter wereld. Het is een stad die bekend staat om zijn levendige cultuur, diversiteit en de vele toeristische attracties die het te bieden heeft. Als je van plan bent om New York City te bezoeken, zijn er een aantal must-see attracties die je niet mag missen. Voor de ervaren New York bezoekers is de top 5 niet te missen hoogtepunten in New York gesneden koek, maar voor wie deze fascinerende stad nog niet bezocht heeft, is onderstaand overzicht met dé 5 highlights van New York handig leesvoer.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is een van de meest herkenbare monumenten ter wereld en is een symbool van vrijheid en democratie. Het beeld is een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten ter ere van de 100ste verjaardag van de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten. Het beeld staat op Liberty Island en kan worden bezocht met een boottocht vanaf Battery Park. Bezoekers kunnen het beeld beklimmen tot aan de top van de kroon en genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

Empire State Building

Het Empire State Building is een andere iconische bezienswaardigheid van New York City. Het was ooit het hoogste gebouw ter wereld en is nog steeds een van de bekendste gebouwen ter wereld. Bezoekers kunnen naar het observatiedek op de 86e verdieping gaan voor een panoramisch uitzicht op de stad. Er is ook een hoger observatiedek op de 102e verdieping dat alleen toegankelijk is voor een extra vergoeding.

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art is een van de grootste en uitgebreidste kunstmusea ter wereld. Het museum heeft meer dan 2 miljoen kunstwerken uit verschillende culturen en tijdperken. Het is verdeeld over verschillende afdelingen, waaronder Egyptische kunst, Europese schilderkunst, Amerikaanse kunst en moderne kunst. Bezoekers kunnen een dag doorbrengen met het verkennen van het museum en genieten van de vele kunstwerken die er te zien zijn.

Times Square

Times Square is het hart van New York City en een van de meest bezochte locaties ter wereld. Het is een levendige en bruisende plek met vele winkels, restaurants, theaters en entertainmentopties. Bezoekers kunnen genieten van het bekijken van de vele reclameborden en billboards, de straatartiesten en de sfeer van de stad die nooit slaapt.

Central Park

Het Central Park is een groene oase in het midden van de stad en een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Het park beslaat 843 hectare en biedt tal van activiteiten zoals joggen, fietsen, picknicken en boottochten maken op het meer. Het park heeft ook verschillende bezienswaardigheden, waaronder het beroemde beeldhouwwerk “Alice in Wonderland” en het Conservatory Water, waar bezoekers modelboten kunnen besturen.

Naast deze vijf hoogtepunten zijn er nog vele andere bezienswaardigheden in New York City die het ontdekken waard zijn. De top 10 bezienswaardigheden van New York laat je nog een aantal niet te missen hoogtepunten van de Big Apple zien.