Nieuw op Bonaire in 2024 – deel 1

Bonaire bruist! Niet voor niets dat steeds meer toeristen uit Nederland en andere landen naar Bonaire vliegen om de veelzijdigheid van Bonaire als vakantiebestemming te ontdekken. De afgelopen jaren hebben nieuwe initiatieven ervoor gezorgd dat Bonaire nog leuker geworden is. In 2024 valt er wederom een hoop nieuws te verwachten op dit geweldige Caribische eiland. Denk aan nieuwe restaurants, vernieuwde accommodaties en een aantal onvergetelijke ervaringen die je op Bonaire kunt beleven. Wij hebben de nieuwtjes over Bonaire voor het jaar 2024 in een serie van vijf artikelen voor je samengevat. Dit is het eerste artikel. Ga er maar eens lekker voor zitten en laat je meenemen in wat Bonaire voor 2024 voor jou in petto heeft.

Het zit in onze natuur

Onder het motto “It’s in our nature” biedt Bonaire tal van mogelijkheden om nieuwe ervaringen en avonturen te beleven in de natuur en onderstreept daarmee de jarenlange focus op duurzaamheid en bescherming van het milieu. In 2024 biedt het eiland daartoe onder meer de volgende initiatieven:

1. Reef Renewal Foundation Bonaire zet zich in voor het herstel van de koraalriffen van Bonaire door middel van innovatieve koraalkwekerijen en restauratietechnieken. Elk jaar werkt het eiland eraan om deze inspanningen te vergroten en in 2023 steeg de productiecapaciteit van de kwekerij met 19%, ofwel bijna 22.000 koralen. Tegelijkertijd plantten ze meer dan 8.200 koralen terug naar het rif.

2. In 2023 werd de Nature Cooking School geopend waar zowel individuen als groepen leren om verbinding te maken met de natuur, over de kracht van voedsel en een gemeenschap op te bouwen door samen te koken en eetbare gewassen te planten. Door het verzamelen van groenten uit de tuin en samen te eten, ontstaat een diepere verbinding met de natuur.

3. Voor avonturiers die op zoek zijn naar een uitdaging is Packraft Trip Bonaire de nieuwe ultieme ervaring in de buitenlucht. Packraft Trip zet diverse spannende routes uit over land en water waarbij je gaat wandelen, strandhoppen via packraft, mountainbiken, toeren in een Jeep, en snorkelen bij het onbewoonde eiland Klein Bonaire.

4. Epic Tours heeft de krachten gebundeld met twee iconische eilandresorts, waaronder Buddy Dive en het onlangs gerenoveerde Captain Don’s Habitat Bonaire. De 2 uur durende Epic Sunset Bliss catamaranzeiltocht vertrekt elke woensdag vanaf de pier van Captain Don en is inclusief eten, drinken en muziek. Buddy Dive biedt een Sail, Dive & Dine-tour aan waarop begeleide duiken van Buddy Dive worden gecombineerd met de all-inclusive service van Epic Tours aan boord van een catamaran.

5. Gezien de groeiende trend in soloreizen moedigt HopiBonaire nu één-op-één eiland excursies aan voor bezoekers die alleen reizen, of op zoek zijn naar individuele avonturen, zelfontdekking en onafhankelijkheid. HopiBonaire verlaat letterlijk de gebaande paden en ontdekt vele verborgen pareltjes. Solo-avonturiers kunnen hun eigen privétour samenstellen, van wandelen, snorkelen en vogels spotten in het Washington Slagbaai National Park tot leren hoe de perfecte foto van de unieke landschappen van Bonaire te maken met een fotografie-expert.

6. In 2024 viert Buddy Dive Resort het 40-jarige bestaan van Hilma Hooker Diving, één van de meest bekende (wrak)duiken op Bonaire. De duiklocatie is in uitstekende staat en gemakkelijk bereikbaar vanaf de kust, maar ook per boot. Het schip Hilma Hooker werd gebouwd in 1951 en kwam in juni 1984 op Bonaire terecht waar het tot zinken werd gebracht om te dienen als duiklocatie.


Fotocredits: alle foto’s zijn afkomstig van Bonaire Tourism – alle rechten voorbehouden