Nieuw op Bonaire in 2024 – deel 5

Bonaire bruist! Niet voor niets dat steeds meer toeristen uit Nederland en andere landen naar Bonaire vliegen om de veelzijdigheid van Bonaire als vakantiebestemming te ontdekken. De afgelopen jaren hebben nieuwe initiatieven ervoor gezorgd dat Bonaire nog leuker geworden is. In 2024 valt er wederom een hoop nieuws te verwachten op dit geweldige Caribische eiland. Denk aan nieuwe restaurants, vernieuwde accommodaties en een aantal onvergetelijke ervaringen die je op Bonaire kunt beleven. Wij hebben de nieuwtjes over Bonaire voor het jaar 2024 in een serie van vijf artikelen voor je samengevat. Dit is het vijfde en laatste artikel. Ga er maar eens lekker voor zitten en laat je meenemen in wat Bonaire voor 2024 voor jou in petto heeft.

Inspiratie in Kralendijk

Vergeet tot slot vooral niet om een bezoek te brengen aan kleurrijk Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire met volop keuze om te winkelen, dansen, culinair te genieten en te flaneren. Dit is een greep uit de nieuwste adressen van de stad:

BonWaire, een modeboetiek in het centrum, is gespecialiseerd in kleding en accessoires. De kleding wordt grotendeels op Bonaire gemaakt; de selectie handgemaakte accessoires komen van over de hele wereld. Tulum Bonaire opende eind december 2023 haar deuren op de gezellige winkelstraat Kaya Grandi als het nieuwste adres voor Europese badkledingmerken en handgemaakte en op maat gemaakte sieraden van lokale partner Palma Jewelry Bonaire.

Artisan Bakery is medio december 2023 geopend op Kaya Grandi en biedt verse zuurdesemproducten en heerlijk kaneelbrood; geopend van woensdag tot en met zaterdag van 8.00 – 15.00 uur. In de zomer van 2023 opende Heinen Delfts Blauw opende diens winkel met Delfts blauw aardewerk, eveneens aan de Kaya Grandi.

In het hart van Kralendijk biedt Kralendijk Ink Tattoo Shop Bonaire een eersteklas studio met een team van ervaren kunstenaars die zich toeleggen op het leveren van uitzonderlijke kunstwerken. Als onderdeel van het Bonaire-motto ‘It’s In Our Nature’ en de Bonaire Bond-campagne kunnen bezoekers en de lokale bevolking een gedenkwaardige tatoeage krijgen van diverse natuurelementen.

Hou Karel’s Beach Bar aan de boulevard dit jaar in de gaten; er wordt hard gewerkt aan uitbreiding met een tweede pier, voorzien van luxe zit- en ligplekken en prachtig zeezicht, die naar verwachting later dit jaar in gebruik wordt genomen.

Ten slotte is de gloednieuwe nachtclub Club Rush Bonaire, de plek bij uitstek waar muziek- en dansliefhebbers een dag vol avontuur in de kleine uurtjes af kunnen sluiten.


Fotocredits: alle foto’s zijn afkomstig van Bonaire Tourism – alle rechten voorbehouden