Ontdek de leukste steden van Wallonië

Deze meivakantie blijven Nederlanders vooral in de buurt. Nederland, Duitsland en België staan volop in de belangstelling. Naar alle waarschijnlijkheid komt er een recordaantal Nederlanders naar het Belgische gewest Wallonië. Ben je van plan om Wallonië te bezoeken en wil je weten welke steden je niet mag missen? Hier ontdek je de leukste steden om te bezoeken tijdens je reis naar dit charmante deel van België.

Luik – de culturele hoofdstad

Luik is de derde grootste stad van België en vol met cultuur, geschiedenis en architecturale hoogstandjes. De stad staat bekend om zijn beroemde kerstmarkt en historische gebouwen zoals het Prinsbisschoppelijk Paleis en de Sint-Pauluskathedraal. Het is ook de thuisbasis van vele musea, waaronder het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst, waar werken van Belgische kunstenaars en internationale artiesten worden tentoongesteld. Een bezoek aan Luik is een ervaring die zowel cultureel als culinair is.

Namen – de Middeleeuwse parel

Namen, gelegen aan de rivier de Maas, is een van de oudste steden van België. Dankzij zijn middeleeuwse architectuur, smalle straatjes en charmante pleinen wordt Namen vaak omschreven als een parel. Het pronkstuk van deze stad is de Citadel van Namen, die uitkijkt over de stad en de rivier. Namen heeft ook veel musea en galerieën zoals het Félicien Rops museum, gewijd aan de kunstenaar die in Namen is geboren. Geniet van eten in een van de authentieke restaurants en proef de heerlijke lokale specialiteiten.

Bergen – de Europese cultuurhoofdstad

Bergen werd in 2015 uitgeroepen tot Europese Cultuurhoofdstad omdat deze stad fameus is om haar grootschalige festivals zoals het Carnaval. Tijdens deze gelegenheden bruist de binnenstad van muziek en entertainment. Het historische centrum van Bergen biedt tal van kerken, paleizen en pleinen om te verkennen, waaronder het stadhuis dat dateert uit de renaissance en het belfort, een symbolisch monument in België. Verwen jezelf met enkele van de beroemde Belgische chocolade bij een van de chocoladewinkels terwijl je geniet van je bezoek aan Bergen.

Doornik – het kunstcentrum

Doornik, gelegen aan de Schelde in het westen van Wallonië, is een verborgen juweeltje. Naast zijn gotische kathedraal Sint-Maarten ademt de stad kunst. Doornik heeft een rijke geschiedenis in de artistieke wereld en heeft het Museum voor Schone Kunsten van Doornik, één van de oudste musea van België, waar werken van verschillende meesters worden gepresenteerd zoals Rubens en Jordaens. Verwonder jezelf over de architecturale diversiteit van de straten van Doornik en bezoek één van de lokale brouwerijen om te genieten van een koud gebrouwen pintje.