Ook chaos op luchthavens Düsseldorf en Keulen

Het zal niemand ontgaan zijn dat het de afgelopen maand niet echt soepel verloopt op Schiphol. Passagiers die in de regen wachten voordat ze de terminal in mogen, vluchten die vertraagd raken, reizigers die hun vlucht helemaal niet meer halen en bagage die niet op z’n plek terecht komt. De chaos op Schiphol baart momenteel veel zorgen. Dan maar kiezen voor een vlucht vanaf een regionale luchthaven of een vliegveld over de grens? Dat is een oplossing waar een toenemend aantal reizigers – als het mogelijk is – voor kiest. De vraag is of het wel een oplossing is. Want vandaag verschijnen er berichten in de media dat het ook op de luchthavens van Düsseldorf en Keulen niet helemaal soepel gaat.

De Telegraaf schrijft vandaag dat de reizigerschaos op het vliegveld van het Duitse Düsseldorf zeker tot na Pinksteren zal gaan duren. De lange rijen zouden daar veroorzaakt worden door het hoge ziekteverzuim. Dat zou boven de 20 procent liggen. De basis van de ellende op Düsseldorf Airport zit hem in de verandering die daar halverwege 2020 plaatsgevonden heeft. De controles worden vanaf dat moment niet meer door de politie uitgevoerd. Het particuliere beveiligingsbedrijf dat nu verantwoordelijk is voor de controles, komt stelselmatig personeel te kort.

De situatie in Düsseldorf lijkt daarmee op die van Schiphol. Nederlanders toeristen die ervoor gekozen hebben om vanaf Duitsland te vliegen, beginnen al enigszins in paniek te raken. Waar kun je nog wel gewoon zonder gezeik vertrekken? Het lijkt een steeds lastiger wordende opgave te worden voor dit zomerseizoen.