Roadtrip door Spanje het meest populair deze zomer

Instappen, arm uit het raam, ‘Enrique Iglesias’ op Spotify aan; de vakantie kan beginnen! Nu de zomer voor de deur staat heeft autoverhuurspecialist Sunny Cars kunnen inzien waar Nederlanders het liefst op vakantie gaan met een huurauto. En veruit de meeste vakantiegangers gaan deze zomer Spanje verkennen. Van Ibiza tot Valencia; Sunny Cars deelt de top 5 meest geboekte Spaanse bestemmingen. En om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op een zorgeloze autorit op deze bestemmingen zet Sunny Cars een aantal fijne tips voor je op een rijtje. Laat die bruisende steden, eindeloze stranden en paella restaurants maar komen. Vámonos!

De top 5 meest geboekte Spaanse bestemmingen

1. Ibiza

Ibiza is in trek bij de Nederlandse vakantieganger. Van alle Sunny Cars boekingen in de zomer gaan de meeste vakantiegangers naar dit bruisende Spaanse eiland. Niet gek, want het eiland biedt voor ieder wat wils! Wie cultuur wil snuiven rijdt naar Ibiza-stad, UNESCO werelderfgoed. Wie een spectaculair uitzicht wil hebben rijdt naar Cala d’Hort, waar je zicht hebt op de 400 meter hoge rots Es Vedra. Liefhebbers van markten? Die scoren de leukste boho souvenirs op een van de hippiemarkten. De wegen op het eiland zijn goed en overzichtelijk, waardoor je met je (huur)auto makkelijk van de ene plek naar de andere plek komt.

2. Malaga

Vanuit Malaga kun je met een (huur)auto op eigen tempo alle verborgen plekjes van provincie Andalusië ontdekken en die vind je hier veel! Zorg ervoor dat je een verrekijker in de auto stopt, want in twee nationale parken in deze omgeving, Park Doñana en Laguna de Fuente de Piedra, kun je flamingo’s spotten. Maak ook zeker een stop bij de witte Moorse dorpjes. Dat zijn er zo’n 40 en ze liggen vastgeplakt tegen de bergen. Veel te ontdekken! Wil jij zo snel mogelijk je roadtrip starten? Sunny Cars biedt een fastlane service. Hiermee sla jij de reguliere wachtrij over en kun je extra snel de weg op.

3. Mallorca

Ook Mallorca doet het goed bij Nederlandse vakantiegangers. Dit eiland is bij uitstek een uitstekende bestemming om urenlang met een auto door de bergen te rijden en te stoppen bij verborgen baaitjes, een plons te maken en weer verder te rijden. Geniet eerst een paar dagen van een van de bruisende steden en haal vervolgens vlakbij je accommodatie de auto op voor een roadtrip. Een aantal stops die je zeker moet maken zijn de sinaasappelboomgaarden op weg naar Sóller, het bergdorpje Valdemossa en de haven van Cala Figuera, waar je verser dan verse vis kunt eten.

4. Valencia

Bruisende stad, omliggende wijngaarden, historische stadjes en zee; wat wil je nog meer als vakantieganger? Veel mensen weten niet dat Valencia niet alleen een stad is, maar ook een provincie én een regio. Veel te ontdekken dus! Kies voor Fastlane, een van de services van Sunny Cars, waardoor je de wachtrij op het ophaalkantoor overslaat en vliegensvlug aan de roadtrip kunt beginnen. Waar ga je heen? Wij tippen de wijngaarden in de regio Utiel-Requena, de groentetuinen van l’Horta en het historische stadje Xàtiva.

5. Tenerife

Wist je dat je Tenerife een uitstekend eiland is voor avonturiers? Van hiken op de hoogste berg van Spanje: El Teide tot paragliden in het noorden van het eiland, een klimparcours door de bossen en het spotten van dolfijnen tijdens een prachtige boottocht. Met een auto kun je een diverse reis maken op het eiland. Onderweg naar je avontuur stop je bij een van de historische dorpjes voor een lokaal Canarisch gerecht. Kies voor een 4×4 auto, zodat je de bergen goed doorkomt en laadruimte hebt voor Canarische souvenirs.

Dit moet je weten over rijden in Spanje

* Vakantie in Spanje, dan ga je al snel naar het strand en de zee. Maar let op, want in Spanje mag je niet met teenslippers of blote voeten autorijden.

* In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke doorgetrokken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen. Vaak wordt deze streep voorafgegaan door een grote omgekeerde driehoek op het wegdek!

* In Spanje moet je tijdens het rijden twéé handen aan het stuur hebben.

* In Spanje wordt de siësta op veel plekken nog in ere gehouden. Daardoor is er op 4 momenten per dag spits! De rustigste periode is meestal tussen 15:00 en 17:00 uur. Drukte vermijden? Houd hier dan rekening mee.

* Let op, want in sommige Spaanse steden hebben ze milieuzones waar je alleen met een vergunning mag komen. Ze worden aangegeven met de tekst ‘Area de prioridad residencial’

* Bij pech moet je een gevarendriehoek 50 m voor én achter de auto plaatsen. Ook zijn veiligheidshesjes voor alle inzittenden verplicht als je de auto op de rijweg moet verlaten.

* Ga je een auto huren? Er zijn drie plaatsen die op elkaar lijken: Las Palmas (de hoofdstad van Gran Canaria), La Palma (een van de Canarische eilanden) en Palma de Mallorca. Deze bestemmingen worden regelmatig door elkaar gehaald. Zorg dat je bij het reserveren van je huurauto geen fout maakt en op de juiste bestemming reserveert.