Top 5 bezienswaardigheden Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid ligt centraal op het Iberisch schiereiland. Qua inwonersaantal de op twee na grootste stad van de Europese Unie; alleen Londen en Berlijn tellen meer inwoners. Madrid biedt een groot aantal leuke, mooie en interessante bezienswaardigheden. Om het overzichtelijk te houden hebben wij op deze pagina een top 5 van bezienswaardigheden in Madrid samengesteld.

Palacio Real

Het Koninklijk Paleis in Madrid is het huidige werkpaleis van de Spaanse koning. Het eerste Koninklijk Paleis stond op dezelfde plaats als het huidige, maar werd in de 18e eeuw compleet verwoest door brand. Het Palacio Real is met een oppervlakte van 135.000 vierkante meter en maarliefst 3.418 kamers het grootste paleis in Europa.

Parque del Beun Retiro

Het Retiropark is het grootste stadspark van Madrid waar het heerlijk vertoeven is. In het park worden tal van activiteiten georganiseerd. Ook kun je hier een bootje huren en tijdens de zomer heerlijk genieten op het water. De 130 geplante bomen zijn ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Madrid.

Museo del Prado

Dit museum is een kunststuk op zich en geldt als één van de bekendste musea ter wereld. Het immense museum biedt plaats aan zo’n 17.000 werken. Van schilderijen tot munten en van beelden tot medailles; je vindt het hier allemaal onder één dak.

Almudena kathedraal

Deze schitterende kathedraal stamt uit het jaar 1883 en is de moeite van een bezoekje meer dan waard. In eerste instantie werd er gekozen voor een gotische bouwstijl, maar men vond dat de bouwstijl beter aan moest sluiten bij het Koninklijk Paleis. Zodoende werd er uiteindelijk gekozen voor de neoclassicistische stijl.

Rastro Markt

Elke zondag wordt er in de wijk Rastro markt gehouden. Tijdens je bezoekje aan Madrid mag je deze markt zeker niet overslaan. De markt spreidt zich uit over tal van kronkelende straatjes en je komt hier werkelijk van alles tegen. Langs de hoofdweg worden voornamelijk groenten en fruit verkocht, maar wanneer je de smallere straatje inslaat vind je ook kraampjes met antiek, kunst, boeken en allerlei snuisterijen.Plaats een reactie