Top 5 musea van Rome

Het is de afgelopen weken weer enorm druk in Rome. Nu reizen weer volop mogelijk is, geniet de hoofdstad van Italië weer volop van de toeristische belangstelling. Het is vooral de historie en de cultuur die een enorme aantrekkingskracht heeft op de bezoekers die naar Rome komen. Waar kun je die elementen beter ervaren dan in een museum? Rome kent tal van boeiende musea die een verrijking vormen voor jouw stedentrip naar Rome. Welke musea in Rome zijn populair? Wij hebben de top 5 best bezochte musea van Rome voor je op een rijtje gezet.

[1] Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea bevinden zich in Vaticaanstad en herbergen een uitgebreide kunstcollectie, waaronder de wereldberoemde Sixtijnse Kapel. Dit museumcomplex is historisch gezien het meest bezochte museum in Rome.

[2] Colosseum

Het Colosseum is een iconisch amfitheater dat werd gebruikt voor gladiatorengevechten en andere spektakels. Het is een belangrijk historisch monument en een van de populairste toeristische attracties van Rome.

[3] Galleria Borghese

De Galleria Borghese is een kunstmuseum dat zich bevindt in het Borghese-park. Het herbergt een indrukwekkende collectie sculpturen en schilderijen, waaronder werken van kunstenaars als Caravaggio en Bernini.

[4] Palazzo Massimo alle Terme

Palazzo Massimo alle Terme is een museum dat deel uitmaakt van het Nationaal Romeins Museum. Het is gevestigd in een historisch paleis en exposeert antieke Romeinse kunstwerken, zoals beeldhouwwerken, fresco’s en mozaïeken.

[5] Musei Capitolini

De Musei Capitolini is een museumcomplex dat zich op het Capitool, een van de zeven heuvels van Rome, bevindt. Het omvat verschillende gebouwen en herbergt een uitgebreide collectie Romeinse kunst en archeologische vondsten.