TUI gaat zelf op Kenia en Zanzibar vliegen

TUI gaat vanaf dit najaar zelf op populaire Afrikaanse vakantiebestemmingen Kenia en Zanzibar vliegen. Dankzij de definitieve overdracht van een Boeing 787 Dreamliner van TUI Belgium naar TUI Nederland heeft TUI extra vliegcapaciteit gekregen: ze zijn van 3 naar 4 Dreamliners gegaan. Deze widebody vliegtuigen worden hoofdzakelijk ingezet op intercontinentale routes zoals naar Curaçao, Mexico en Bonaire. Met de komst van het vierde toestel is er voldoende ruimte om ook richting het Afrikaanse continent te vliegen.

Twee vluchten per week

De vluchten naar Kenia en Zanzibar starten in het najaar van 2024. Met TUI fly kun je dan op maandag en donderdag naar de populaire strandbestemming Zanzibar vliegen. Onderweg wordt er een tussenlanding gemaakt in Mombasa, de tweede stad van Kenia. De vluchten worden uitgevoerd met de Boeiing 787 Dreamliner, die over 3 reisklassen: Economy, Comfort (is Economy met extra beenruimte) en Deluxe. Tijdens de vluchten met de TUI fly Dreamliner kun je onderweg genieten van een persoonlijk entertainmentsysteem. Sit back en relax.

De exacte vluchttijden zijn nog niet bekend. De verwachting is dat de vlucht in de ochtend zal vertrekken en ’s avonds zal landen in Mombasa en later op Zanzibar. De retourvlucht zal naar verwachting een nachtvlucht zijn.

Ook losse vliegtickets

TUI gaat de stoelen op de TUI fly vluchten naar Kenia en Zanzibar vooral gebruiken om toeristen die een pakketreis bij TUI geboekt hebben naar Kenia en/of Zanzibar te brengen. Je kunt ook losse vliegtickets naar Kenia of Zanzibar boeken. Die zijn binnenkort via de TUI website te boeken:

losse vliegtickets Mombasa bij TUI fly

losse vliegtickets Zanzibar bij TUI fly

Zanzibar als vakantiebestemming

Het tropische Zanzibar is vooral een strandbestemming. Vaak wordt Zanzibar gecombineerd met een safari in Tanzania, waar Zanzibar toe behoort. Het toerisme concentreert zich hier op en langs de stranden. Er is gelukkig ook voldoende te zien en te doen op Zanzibar. De top 10 bezienswaardigheden van Zanzibar laat zien hoe divers dit eiland is. Zo staat het historische deel van Stone Town op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, kun je in het Jozani National Park de jungle ontdekken en valt er rond Zanzibar volop te duiken en snorkelen.

Kenia als vakantiebestemming

Het geweldige Kenia is een van de meest veelzijdige bestemmingen aan de oostkust van Afrika. Je kunt in Kenia geweldig op Safari, maar je kunt aan de kust ook heerlijk gaan ontstressen. Een week of twee weken aan de kust in Kenia brengt je voldoende ontspanning om helemaal relaxed terug naar huis te vliegen. Het leuke aan de Keniaanse kust is dat je overal te maken hebt met een authentieke Afrikaanse sfeer. Dat zorgt ervoor dat een vakantie in Kenia net even dat beetje extra heeft.