Videoland of Nederlandse Netflix kijken in het buitenland

Als je naar het buitenland op vakantie gaat, dan heb je niet zomaar de beschikking over de series en films die Netflix, Videoland en andere diensten in Nederland aanbieden. De laatste aflevering van ‘B&B Vol Liefde’ streamen vanuit je camper in de Verenigde Staten? Vergeet het maar. De streken van de crimineel Ferry in de serie Undercover bingewatchen terwijl je in een all-inclusive-resort op de Dominicaanse Republiek verblijft? No way dat je dat gaat lukken als je gewoon zo met je laptop, tablet of mobiele telefoon probeert in te loggen op Netflix. Waarom dat is? Dat heeft allemaal met de rechten te maken. Een streamingdienst heeft niet automatisch de wereldwijde rechten om een programma of film te vertonen aan de aangesloten abonnees. Daar sta je niet altijd bij stil op het moment dat je aan je vakantievoorbereidingen bezig bent.

Hoe los je dit op?

Wil je toch de beschikking hebben tot de Nederlandse Netflix als je in het buitenland bent? Dat kan. Tegenwoordig is het zo geregeld dat wat je in Nederland kunt zien, je ook elders in de Europese Unie kunt bekijken. Op het moment dat je naar Spanje, Frankrijk of Griekenland reist, is er dus geen vuiltje aan de lucht en kun je lekker kijken wat je wilt. Je moet dan wel rekening houden met je datagebruik als je via roaming aan het kijken bent. Je kunt je dataverkeer dan naar beneden brengen door de streamkwaliteit aan te passen bij de instellingen.

Als naar Videoland wilt kijken tijdens je vakantie of een andere streamingdienst wilt gebruiken, dan is het gebruik van een VPN de oplossing om dit te doen. Bij een VPN-verbinding kun je net doen alsof je je in een ander land bevindt. Je kunt de webbrowser of app dus laten denken dat je gewoon in Nederland bent en van daaruit een verbinding maakt met de server. Dat terwijl misschien wel op een heerlijk strand aan de andere kant van de wereld ligt.

Voldoende VPN-aanbieders

Er zijn inmiddels tal van VPN-aanbieders die je kunnen helpen om een geschikte VPN-dienst te vinden. Let bij de reviews niet alleen op de prijs, maar ook op de gebruiksvriendelijkheid. Die is de laatste tijd bij veel VPN-diensten uitstekend. Er kan echter nog een aanbieder tussen zitten die misschien nog wat achterloopt op dat gebied. De prijzen van VPN’s beginnen bij enkele euro’s per maand. Vaak betaal je het minste als je een meerjarig abonnement afneemt.