Vijf dingen die je moet doen tijdens je vakantie op Madeira

De mensen die er zijn geweest zijn het er allemaal over eens: Madeira is het mooiste eiland dat onze aarde te bieden heeft. Het Portugese eiland dat in de buurt van de Canarische eilanden ligt is nog niet heel erg ontdekt door het toeristische leven, maar laat dat je niet denken dat het eiland voor jou niets te bieden heeft. In deze blog noemen we vijf dingen op die jij moet doen tijdens je reis naar Madeira!

  1. Wandelen

Over het algemeen wordt een vakantie naar Madeira gezien als een wandelvakantie. Het eiland ligt boordevol mooie uitkijkpunten die je enkel te voet kunt bereiken. Twee goede wandelschoenen zijn dus een must als je naar dit eiland trekt, aangezien je dit niet wil missen. Je wisselt prachtige berglandschappen af met eenzame uitzichten over de zee, waardoor je telkens maar weer je ogen uitkijkt. De eerste dag huur je een auto, waardoor je je hele vakantie vanaf elk punt vanaf het eiland kunt beginnen met wandelen.

  1. Funchal

Wie denkt dat Madeira alleen maar natuur is, heeft het goed mis. Het is namelijk ook de thuisstad van één van de grootste steden van Portugal: Funchal. In dit centrum vind je alles wat je in een centrum wil vinden: leuke winkels, lekkere restaurants en een breed spectrum aan verschillende uitgaansgelegenheden. Het is geen stad waar je voor meerdere dagen vermaak vindt, maar wel een stad waar je je prima een dag kunt vermaken.

  1. De botanische tuinen van Funchal

Wordt de drukte van de stad jou even te veel, dan kun je dit gemakkelijk ontsnappen door met de lift omhoog te gaan. Deze lift eindigt in een hiervoor bestemd station, dat naast de botanische tuinen van Funchal ligt. Deze botanische tuinen liggen vol met prachtig groen, waar je je ogen uitkijkt. Je wordt niet alleen aan een rijke geschiedenis van verschillende culturen voorgesteld, maar geniet tussen al dit groen ook nog eens van een prachtig uitzicht over Funchal. Werkelijk adembenemend!

  1. Tobogan sleeën

Ja, je leest het goed: sleeën in Funchal. Alhoewel de temperatuur op dit eiland eigenlijk altijd goed ligt, is het ook het gehele jaar mogelijk om hier te sleeën. Dit doe je niet door een besneeuwd landschap, maar over het asfalt, bestuurd door twee klassiek geklede mannen. De sleehaltes liggen naast de botanische tuinen, waardoor deze uitstekend te combineren zijn. Je eindigt weer terug in Funchal, vanaf waar je weer prima de taxi terug naar huis kunt nemen, of waar je een lekker hapje kunt eten.

  1. Picknick in Fanal Forest

Normaal gesproken wil je met een picknick genieten van een mooi uitzicht, maar toch is het gebrek aan een uitzicht precies waarom picknicken bij Fanal Forest een once-in-a-lifetime-experience is. Er hangt hier namelijk altijd een flink pak mist, waardoor je eigenlijk niets ziet. De dingen die je uiteindelijk ziet, zijn daardoor zo speciaal, dat je ze nooit meer vergeet. Fanal Forest is namelijk een veld gevuld met olijfbomen, waar de koeien tussendoor lopen. De ideale plek om te picknicken dus!

Reis veilig!

Je vakantie naar Madeira is nu zo goed als gepland. Wil jij zeker weten dat je geen onnodige kosten maakt op je reis, sluit dan een reisverzekering af! Zo weet je zeker dat jij geen cent te veel uitgeeft en ultiem van Madeira kunt genieten. Veel plezier!