Wat zijn de top 5 kinderactiviteiten op de camping?

Je hoort het ouders vaak zeggen, zolang de kinderen zich maar vermaken, dan vermaken wij ons ook wel! Bij het uitzoeken van je vakantie kan je daarom rekening houden met het aantal sterren. Bij meerdere sterren zie je vaak een groter aanbod in faciliteiten, waarmee je je kinderen kunt entertainen. Hier vind je bijvoorbeeld een leuke suggestie voor 5 sterren camping Nederland.

Los van het feit dat je tegenwoordig vaak meerdere faciliteiten of een gezellig animatieteam hebt op de camping, hoeft dit niet altijd zo te zijn! Daarom vind je hier onze top 5 kinder activiteiten op de camping, die je ook kunt doen zonder aanwezige faciliteiten.

Schat zoeken

Bijna ieder kind is er dol op, schat zoeken! Je kunt zelf een lijst maken met schatten die je kinderen moeten vinden, zoals bijvoorbeeld een dennenappel, een blad van een eikenboom of een veer. Ook kan je ze iets laten zoeken met een bepaalde kleur. Als je kinderen al wat groter zijn, kunnen ze met hun mobiel een foto maken van de schatten als bewijs. Hoeven ze alle schatten niet mee te nemen naar huis!

Waterpret

Vooral tijdens de warme zomerdagen kunnen kinderen zich heerlijk vermaken in of met water. Voor de allerkleinsten is een opblaasbadje of een emmer voldoende, de iets grotere kinderen maken dikke pret in een zwembad met een glijbaan en andere leuke water activiteiten. Wanneer er geen zwembad op de camping is kan je ook veel pret hebben met bijvoorbeeld waterballonnen of denk aan flessenvoetbal, waarbij de flessen zijn gevuld met water. Probeer maar eens droog te blijven!

Bal spellen

Kinderen zitten niet graag een hele dag stil, ze willen kunnen rennen en bewegen, tijd om in actie te komen dus! Er zijn veel bal spellen die je samen met je kinderen kunt doen. Denk aan voetballen, tafeltennis, jeu de boulen, badminton, lummelen, noem maar op. Het leuke hiervan is, je blijft zelf ook nog een beetje in shape!

Tekenen

Is er geen animatie team op de camping, of heb je een creatieveling? Tekenen, kleuren is nog steeds favoriet. Je kunt buiten aan de tafel tekenen en zelf ook heerlijk in de zon gaan zitten. Maar wanneer het regent is het een ideale activiteit om binnen te doen. Neem dus zeker wat potloden/stiften/kleurboeken/tekensjablonen mee!

Kampvuur

Lekker sfeervol, op een warme zomeravond met je vrienden/familie bij het kampvuur zitten en een mooi verhaal (laten) vertellen. Ondertussen prik je allemaal een marshmallow aan een stokje en kan je samen met je kinderen genieten van een verhaal of zing je samen liedjes. Wanneer je kind niet zo dol is op marsmellows, dan is er vast wel iets anders waar je hem/haar blij mee maakt.

Sterren camping

Wil je toch liever dat er voldoende faciliteiten zijn voor de kids? Een kindvriendelijke camping voor het hele gezin met stoere activiteiten, een verdekte water en strand speelplaats? Bekijk dan hier de camping Brabant online info. Leuke veldjes speciaal voor de kinderen en je niet druk hoeven maken om het feit dat je weer een activiteit moet gaan bedenken.