Winkelen in Madrid

Een bezoekje aan Madrid is niet compleet zonder een dagje winkelen. De Madrilenen zijn verslaafd aan shoppen en dat is goed te merken in het winkelaanbod. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in Madrid te krijgen. De Spaanse Hoofdstad biedt een keur aan winkelcentra, leuke winkelstraten en curiositeitenwinkeltjes.

Winkelstraten

Eén van de meest hippe winkelstraten in Madrid is de Calle Fuencarral. In deze straat vind je ketens van alle  hippe merken. De winkels in deze straat zijn voornamelijk toegespitst op jong publiek. Ben je meer van het duurdere segment dan moet je zeker naar de Calle Serano. Aan topmerken als Loewe, Prada en Armani geen gebrek. Beschik je niet over een ongelimiteerd budget dan is het altijd leuk om hier te windowshoppen en naar het winkelend publiek te kijken. Er zijn in deze straat trouwens ook winkels gevestigd die een breder publiek aantrekken, zoals Zara en Massimo Dutti. Calle Almirante staat al lange tijd bekend als de straat van de ontwerpers in Madrid. Je vindt hier dan ook allerlei luxe boetiekjes. In de omliggende straatjes is het aanbod zeer groot en divers en vind je tevens leuke restaurantjes en de meest schattige barretjes.

Winkelcentra

In het centrum van Madrid zijn een aantal kleine winkelcentra te vinden, voor de echt grote winkelcentra moet je buiten het centrum zijn. Aan de rand van het centrum van Madrid vind je het ABC Serrano. Dit kleine winkelcentrum op zich is niet heel bijzonder. Je vindt hier een paar kleine winkels en wat restaurantjes. Er is echter wel een goede reden om ABC Serrano te bezoeken: het dakterras. Tijdens de zwoele zomeravonden is het hier heerlijk genieten van een drankje en een tapa en heb je een fantastisch uitzicht over de Castellana.
Wil je wel alle gemakken van een groot winkelcentrum, bezoek dan het Plaza Norte II. Je vindt dit immense winkelcentrum aan de noordkant van Madrid langs de E5. Dit prachtige winkelcentrum biedt werkelijk alles. Uiteraard een groot aanbod aan winkels en restaurants, maar je kunt hier ook even een filmpje pakken. Wanneer je op je gemak wilt shoppen kun je zelfs je kinderen even onderbrengen bij de kinderopvang.Plaats een reactie