Zes tips voor het besparen op jouw vakantiekosten

Op vakantie gaan is vaak prijzig. Een manier om geld te besparen is door niet op vakantie te gaan. Echter is dat voor velen geen optie. Daarom hebben wij enkele bespaartips voor jou op een rij gezet, waardoor je jouw vakantiekosten lager kunt houden! Benieuwd welke? Lees dan verder.

Bespaartip 1: Buiten het hoogseizoen

Allereerst is het verstandig om jouw vakantie buiten het hoogseizoen om te boeken. Buiten het hoogseizoen is de vraag naar vakanties lager. Hierdoor dalen de prijzen van onder andere vliegtickets.

Bespaartip 2: Last minute deals

Ben je niet gebonden aan data? En ben je redelijk flexibel? Dan kun je profiteren van last minute deals. Dit houdt in dat de vliegtickets op het laatste moment geboekt worden. Over het algemeen geldt dat de prijzen dan een stuk lager zijn, in vergelijking met de standaardprijzen van de tickets.

Bespaartip 3: Vroegboekkortingen

Ben je niet zo flexibel? Dan is het verstandig om juist jouw vliegvakantie op tijd te boeken. Je kunt dan profiteren van de vroegboekkortingen. Als je voor een bepaalde periode jouw vliegvakantie boekt, dan kun je genieten van deze kortingen. Voor de zomervakantie is dit doorgaans van half december tot half februari.

Bespaartip 4: Vergelijk verschillende luchthavens

Veel Nederlanders vertrekken vanaf Schiphol. Echter is het goed om de prijzen van de verschillende vertrekluchthavens te vergelijken. Naast de verschillende luchthavens in Nederland kun je ook kijken naar het aanbod in België en Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan Charleroi Airport, Düsseldorf Airport of Weeze Airport.

Bespaartip 5: Vergelijk de parkeermogelijkheden

Kom je met de auto naar het vliegveld? Als je jouw vliegticket voordelig hebt geboekt, wil je natuurlijk niet te veel betalen voor het parkeren van jouw auto. Daarom is het verstandig om vooraf een parkeerplek te reserveren. Via ParkCare kun je gebruikmaken van hun vergelijkingstool. Hiermee kun je eenvoudig het parkeeraanbod bij vliegvelden door héél Nederland, België en Duitsland met elkaar vergelijken en reserveren.

Bespaartip 6: Volg de lokale bevolking

Eenmaal op je vakantiebestemming is het verstandig om de meest toeristische plekken te vermijden. Toeristische plekken zijn vaak relatief duur. In plaats van dineren op het centrale plein of bij de haven kun je een paar straatjes verder lopen. Het is minder toeristisch en vaak vind je hier ook de lokale bevolking.

Bespaar en geniet van jouw vakantie!