Zo neem jij je e-bike veilig mee op vakantie

Ga je op vakantie en wil je graag je fiets meenemen, dan is het wel belangrijk dat je dit op een veilige manier doet. Niet alleen om je fiets te beschermen, maar natuurlijk ook om te voorkomen dat je er tijdens het rijden last van hebt. Vooral wanneer je in eigen land op vakantie gaat, kan het handig zijn je fiets mee te nemen. Stel dat je met je partner naar de camping op de Veluwe gaat, dan is dit een prachtige omgeving om gezellig met elkaar de nodige kilometers te gaan fietsen. Toch is het wel een heel verschil of je twee normale fietsen mee wilt nemen of dat het gaat om twee e-bikes. Hoe dit precies werkt, vertellen we je nu! Je wilt natuurlijk niet dat je fietsendrager ergens halverwege begint te bewegen, waardoor je het gevoel hebt dat je fietsen ieder moment op de snelweg kunnen liggen.

Let goed op het verschil in gewicht

Om ervoor te zorgen dat jij je e-bikes veilig en verantwoord mee kunt nemen, is het goed te weten dat er een wezenlijk verschil is tussen een normale fiets en een e-bike als het gaat om gewicht. Stel dat je nog een fietsendrager in de schuur hebt liggen of er één kunt lenen van iemand, kijk dan goed naar het maximale belastbare gewicht. Waar een normale fiets tussen de 10 en 12 kilo weegt, is een goede elektrische fiets al snel het dubbele. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen, waar je absoluut niet op zit te wachten.

Bescherm je e-bike tegen beschadiging

Voordat we kijken naar het type fietsendrager, is het ook belangrijk na te denken over het beschermen van je fiets. Wanneer je zorgeloos wilt kunnen fietsen met een e-bike van Amslod, is het wel zo fijn dat je fiets niet beschadigd is. Niet alleen als het gaat om de buitenkant van de fiets, maar ook de remmen, versnellingen en stroomtoevoer vanaf de accu. Vooral wanneer je meerdere fietsen op de fietsendrager hebt staan, is het belangrijk er bijvoorbeeld een doek overheen te doen, zodat ze niet tegen elkaar kunnen aankomen, maar dat ze ook niet door bijvoorbeeld een flinke regen- of hagelbui kunnen beschadigen.

Zorg voor de juiste fietsendrager

Om je fietsen veilig en verantwoord mee te kunnen nemen, is de juiste fietsendrager ontzettend belangrijk. Naast het maximale gewicht waar we het al even over hebben gehad, is het ook zaak te kijken naar het type drager dat je kiest. Zo kun je kiezen voor een dakdrager, drager voor op je trekhaak of in het geval je geen trekhaak hebt, voor op de achterklep. De veiligste manier is kiezen voor een fietsendrager op de trekhaak. Kies je er namelijk voor om je fiets op het dak mee te nemen, dan worden ze allereerst blootgesteld aan een stevige wind, wat ook je brandstofverbruik of actieradius van je elektrische auto niet ten goede komt.