25% van wintersporters slecht verzekerd

Er is onderzoek gedaan naar de noodzaak, risico’s en trends in het landschap van wintersportverzekeringen. Summit Travel heeft de meest voorkomende blessures, op basis van schademeldingen bij de Europeesche, op een rijtje gezet en een interview gehouden met verzekeringsexpert Klaske Woolthuis.

Meest voorkomende blessures 2013/2014

Ten opzichte van andere jaren is er in de top 10 medische schademeldingen weinig veranderd. Een knieblessure is nog steeds de meest voorkomende blessure bij skiërs, bij snowboarders is dat een polsblessure. Opvallend is wel dat het aantal meldingen van hoofdletsel is afgenomen met 33% (van  9 % naar 6%). Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de toename in helmgebruik onder wintersporters.

Hoge kosten voorkomen

Wintersporten is niet risicoloos. Wat dacht je van onverwachte piste- en weersomstandigheden? Je komt soepeltjes de berg af, ziet die steen of dat ijzige stuk piste niet door de mist, valt en verdraait je knie. Au! Dan zit er vaak maar één ding op; met de beruchte banaan naar beneden of in het ergste geval met een helikopter. Als we je vertellen hoe hoog de kosten daarvoor kunnen zijn (banaan ca. € 600 en helikopter tot ca. € 3.500), dan zet dat je wel aan het denken…

Belang wintersportdekking
‘Het gebeurt regelmatig dat mensen zelf moeten opdraaien voor de extreme vervoerskosten zoals die van een banaan en helikopter, doordat ze geen wintersportdekking hadden’, aldus Klaske Woolthuis van Europeesche Verzekeringen. Daarbij wordt vaak ten onrechte gedacht dat de ongevallen-dekking ook de gevolgschade (denk aan medische kosten) van een ongeval dekt. Hiervoor moet je een dekking voor geneeskundige kosten afsluiten.

Wist je dat volgens het winteronderzoek 2012 van de Europeesche verzekeringen is gebleken dat een kwart van de wintersporters zonder wintersportdekking op vakantie gaat? Waarvan een groot deel ten onrechte denkt voor wintersport verzekerd te zijn. Tip: check altijd de polis van je reisverzekering!

Voor meer informatie over het belang van een reisverzekering met wintersportdekking leest u het gehele artikel.Plaats een reactie