3 tips voor een veilige en onbezorgde vakantie

Hoewel het momenteel met bakken uit de lucht komt is het toch echt zover. De zomervakantie van 2020 is van start gegaan. Tijd om de tassen te pakken en heerlijk te genieten van die welverdiende ontspanning! Met deze tips voor een onbezorgde vakantie zorg je ervoor dat jij nergens meer over hoeft te piekeren terwijl je lekker in het zwembad ligt, want het laatste waar je tijdens een vakantie op zit te wachten is stress.

Laat je huis veilig achter

Je vliegtuig is net opgestegen en dan schiet het door je hoofd. Heb ik de achterdeur nou wel op slot gedaan? Dan zit je ineens toch niet meer zo lekker.
Maak daarom voordat je op vakantie gaat een lijstje voor jezelf met een handige checklist van punten waar je aan moet denken;

  • Sluit alles goed af! Het is misschien een beetje een open deur, maar controleer voor je weggaat of alles op slot zit. Van de ramen op de bovenverdieping tot aan het schuurtje met tuingereedschap. Het is ook verstandiger om een sleutel achter te laten bij een bekende, dan deze ergens te verstoppen. Inbrekers zijn vindingrijker dan je denkt!
  • Trek de stekkers uit apparaten die niet per se aan hoeven te staan tijdens jullie afwezigheid. Dit verkleint de kans op brand en het vermindert ook nog je stroomverbruik. Daarnaast is het slim om glazen decoratie te verwijderen uit de vensterbank. Als de zon erop valt kan dit namelijk werken als vergrootglas en zo een brand veroorzaken.
  • Zorg ervoor dat het net lijkt alsof er iemand thuis is. Laat de gordijnen gewoon open en maak gebruik van een tijdschakelaar om de lichten aan en uit te doen. Het is ook slim om wat dingen te laten slingeren om het echt te laten lijken, zoals een opengeslagen tijdschrift, handtas dames en een koffiemok. Maar zorg er wel voor dat kostbaarheden, zoals tablets en computers, uit het zicht zijn.

Veilig reizen met een anti diefstal rugzak

Zakkenrollers maken er een kunst van; zonder dat jij het door hebt weten ze je portemonnee uit je jas of tas te pikken. Je komt er pas achter als je op het terras zit en wilt afrekenen. Dat is een flinke domper op de vakantievreugde! Zorg er daarom voor dat je spulletjes altijd een veilige plek hebben met een anti diefstal rugzak. Daarmee maak je het voor zakkenrollers onmogelijk om er vandoor te gaan met jouw dure zonnebril of telefoon.

Criminelen gebruiken ook social media

Ook inbrekers hebben een Facebook of Instagram account. Wees daarom discreet met het delen van je reisplannen op social media. En ook al wil je die mooie vakantiekiekjes heel graag meteen delen met je sociale netwerk, het is toch slimmer om ze pas na je terugkomst online te posten.Plaats een reactie