5 alternatieven voor Gambia

Had je voor de komende weken een vakantie naar Gambia geboekt of wilde je een reis naar Gambia boeken? Grote kans dat deze vakantie niet doorgaat. Er heerst in Gambia immers nog steeds de noodtoestand ten gevolge van de niet al te soepel verlopende machtsoverdracht van de oude naar de nieuwe president. Volgens het laatste nieuws moet dit binnen de komende dagen opgelost zijn. Op dit moment geldt er echter nog steeds een aangepast reisadvies voor Gambia en vliegen de Nederlandse touroperators hun klanten nog niet naar deze populaire West-Afrikaanse winterzonbestemming.

Wil je op korte termijn toch van de winterzon genieten? Wij hebben vijf goede alternatieven gevonden voor Gambia!

Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista zijn momenteel zonovergoten, veilig en liggen op dezelfde vliegafstand als Gambia. Door het krappe aanbod van goede en betaalbare winterzonbestemmingen deze winter is het aanbod inmiddels wel aan de magere kant. Je hebt geluk als je nog een plaatsje aan boord van een vliegtuig richting Kaapverdië vindt. Lukt dat wel dan is zon en warmte vrijwel gegarandeerd.
Bekijk alle Kaapverdië aanbiedingen.

Zanzibar

Het eiland Zanzibar behoort tot het land Tanzania en ligt ten oosten van het Afrikaanse continent. De temperaturen liggen daar momenteel overdag tussen de 30 en 34 graden Celsius en de zon laat zich veel zien. Er is wel kans op een bui. Je moet wel iets langer vliegen en hebt vrijwel altijd een tussenlanding of overstap als je naar Zanzibar reist. Eenmaal aangekomen geniet je wel van fraaie stranden en warmte die je in Nederland niet zult voelen.
Bekijk alle Zanzibar aanbiedingen.

Senegal

Senegal is een buurland van Gambia. Hier geen negatief reisadvies maar wel aangenaam weer en leuke strandhotels. Door de vergelijkbare cultuur is Senegal misschien wel het beste alternatief voor Gambia. En we hebben daarnet nog gekeken: er zijn op dit moment een aantal hele goede Senegal-aanbiedingen bij TUI.

Dubai

Door de toenemende populariteit is Dubai momenteel iets duurder, maar naast strand en lekker weer heb je hier ook enorm veel mooie bezienswaardigheden. Bezoek Arabische markten, ga de woestijn in met een 4X4 of bekijk Dubai vanaf het uitzichtplatform van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Ga shoppen in één van de vele enorme winkelcentra of ga heerlijk skiën op de grootste indoor skibaan ter wereld.
Bekijk alle Dubai aanbiedingen.

Curaçao

Vroeger was Curaçao een vrij dure bestemming. Door de toegenomen concurrentie is dit Caribische eiland tegenwoordig prima te betalen. Voor minder dan 900 euro p.p. lig je al een week lang op de heerlijke tropische stranden van Curaçao. En wist je dat de komende maanden de droogste periode aanbreekt zijn volgens klimaatinfo Curaçao? Er is nog voldoende aanbod op dit sfeervolle eiland waar je ook nog gewoon Nederlands kunt spreken.
Bekijk alle Curacao lastminutes.Plaats een reactie