5 betaalbare winterzonbestemmingen

Hoewel de echte winter nog uitblijft, neemt het aantal mensen dat behoefte heeft aan zon en warmte toe. De vraag naar winterzonvakanties neemt daarom ook toe in deze grijze periode. Maar waar moet je naartoe voor zonnig en warm weer? Hoever moet je vliegen en wat kost zo’n winterzonvakantie dan wel niet? Wie onbeperkt budget heeft die kan natuurlijk gewoon een luxe vliegvakantie naar Aruba, Mauritius, Thailand of Mexico boeken. Wie wat meer op de centen moet letten, niet teveel tijdsverschil wil hebben of niet te lang in het vliegtuig wil zitten, is de keus beperkter.

Wij hebben vijf winterzonbestemmingen op een rijtje gezet die niet te ver van Nederland liggen en die gemiddeld genomen betaalbaar zijn.

Gambia

Op slechts zes uur vliegen van Nederland ligt het west-Afrikaanse land Gambia. Dit land heeft mooie stranden, veel zon, vriendelijke mensen en niet onbelangrijk: geen ebola. Omdat er teveel mensen zijn die onterecht denken dat er wel een ebola-risico is, blijft het aantal boekingen achter. Het resultaat is dalende prijzen, dus leuke winterzon aanbiedingen naar Gambia.

Dubai

Ook op ongeveer zes uur vliegen ligt Dubai. In dit rijke emiraat is het heerlijk vertoeven in de winter. Buiten de schoolvakanties zijn er voldoende leuke aanbiedingen te vinden om goedkoop naar Dubai te vliegen. Bij Arke zijn er vaak lastminutes naar Dubai te boeken, omdat ze hun eigen vliegtuigen naar Dubai vol willen hebben.

Egypte

Deze winterzonbestemming is helemaal terug van weggeweest. Egypte heeft veel last gehad van de Arabische lente. Aan het strand is daar niets (meer) van te merken. Het toerisme is hier daarom weer aan het toenemen. Ee zijn echter nog voldoende leuke aanbiedingen te vinden naar Egypte

Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië is in de wintermaanden één van de meest zonnige bestemmingen die binnen redelijke vliegafstand van Nederland te vinden is. Het is geen supergoedkope bestemming meer, maar er is altijd wel een voordelige lastminute naar een all-inclusive strandhotel te vinden.

Canarische Eilanden

Voor West-Europeanen vormen de Canarische Eilanden al jarenlang de belangrijkste winterzonbesteming. Een hoge bezettingsgraad zorgt helaas voor relatief weinig goedkope aanbiedingen, maar ze zijn er wel als je niet al te kieskeurig bent. Het beste weer heb je aan de zuidkusten van Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura.Plaats een reactie