5 dingen die je vooraf moet checken voordat je op vakantie gaat

Staat er binnenkort eindelijk weer eens een vakantie op de planning? Heerlijk! Zelfs de voorpret kan al ontzettend genieten zijn. Als de reis nog even in de toekomst gepland staat, is het niet onverstandig om vast na te denken over een aantal belangrijke zaken. De volgende dingen moet je toch echt even checken voordat je op vakantie gaat:

1. Wat mag er niet mee het vliegtuig in?
Kijk van te voren even goed naar de regulering van zowel de vliegmaatschappij waar je mee reist als ook het land van bestemming. Wetten en regels zijn overal anders, en je wilt natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan op het vliegveld. Mag je CBD-olie meenemen op vakantie? Hoe zit het met vloeistoffen zoals alcohol, je haarspray of een bodylotion? En wat als je een mooi souvenir vindt – wat mag wel, en wat mag niet mee? Verdiep je nu vast, zodat je er later niet meer bij stil hoeft te staan.

2. Wat zijn de corona-regels?
Gezien de meeste landen de komende tijd nog maatregelen zullen hanteren om verspreiding van het corona-virus te voorkomen, is het belangrijk om de lokale regels te kennen. Moet je overal een mondkapje op, of alleen op bepaalde locaties? Mag je vrij door het land reizen, of binnen een bepaalde straal blijven? Hoe meer je nu al weet, hoe beter je jezelf voor kunt bereiden.

3. Wat kun je bij aankomst verwachten?
Reis je naar een land dat je nog niet eerder bezocht hebt? Dan kan het handig zijn om vast wat meer onderzoek te doen zodat je weet wat je bij aankomst kunt verwachten. Welke valuta wordt er bijvoorbeeld gebruikt, zijn er bepaalde regels waar je vanaf moet weten, welke talen worden er gesproken en hoe kun je ervoor zorgen dat je altijd met betrouwbare organisaties op pad gaat? Hoe meer je weet, hoe makkelijker je van je vakantie kunt genieten!

4. Is er niets geannuleerd?
Mocht je al trips en rondreizen geboekt hebben, kan het verstandig zijn om regelmatig te kijken of alles nog door gaat. Het kan altijd voorkomen dat een excursie verplaatst, of zelfs geannuleerd wordt door een beperkt aantal deelnemers. Weet je dit op tijd, dan kun je ook op tijd op zoek naar een andere trip!

5. Hoe zit het met de aansluitingen?
Heb je verschillende vliegreizen geboekt of staat er bij aankomst vervoer naar je slaapplek op je te wachten? Kijk dan of er voldoende tijd zit tussen de verschillende aansluitingen. Het laatste dat je wilt is ergens stranden omdat je verkeerd gepland hebt.Plaats een reactie