5 gouden tips voor het beperken van telefoonkosten op vakantie buiten de EU

De Europese Unie biedt allerlei mooie dingen om te doen en te zien, plus je kunt er bellen en internetten uit je Nederlandse belbundel. Maar soms wil je je horizon ook wel eens verder verleggen en meer van de wereld zien. Zo gauw je buiten de grenzen van de EU komt, is er alle reden om je zorgen te maken over je telefoonkosten. Je Nederlandse belbundel geldt er niet, en dus betaal je voor alles dure internationale tarieven. Hoe kun je die kosten voorkomen? We geven vijf gouden tips voor het beperken van je telefoonkosten op vakantie buiten de EU.

Lokale simkaart gebruiken

Wil je graag ‘gewoon’ mobiel internet kunnen gebruiken op je bestemming en en zonder hoge kosten naar lokale nummers kunnen bellen? Koop dan een lokale (prepaid) simkaart en doe deze in je smartphone. Heb je een dual-sim telefoon, dan kun je ook je Nederlandse simkaart in je toestel laten zetten zodat je ook op dat nummer bereikbaar bent. Heeft je telefoon geen twee slots voor simkaarten, kijk dan of je telefoon eSIM ondersteunt. Zo ja, dan kun je je Nederlandse simkaart laten omzetten naar een eSIM en alsnog tegelijkertijd twee verschillende simkaarten gebruiken.

Nederlandse prepaid simkaart

De beste manier om ervoor te zorgen dat je je belbudget niet overschrijdt, is door niet gebruik te maken van een Nederlands abonnement, maar van een Nederlandse prepaid simkaart. Deze kun je voor vertrek aanschaffen en in je telefoon plaatsen. Je kunt dan niet meer bellen of mobiel internetten dan je gekochte beltegoed toelaat.

Data-roaming uit

Om te kunnen bellen met je Nederlandse simkaart in het land van je bestemming, moet je roamen op een lokaal telefoonnetwerk. Maar je kunt op je telefoon wel instellen dat je dit niet toestaat voor mobiele data. Zo voorkom je dat er ongemerkt vele MB’s worden verbruikt die tot een hoge telefoonrekening kunnen leiden.

Bellen via de wifi

Waarom zou je kosten maken als het niet nodig is? Wacht tot je op een goed wifi-netwerk zit met je telefoon voordat je belletjes gaat plegen. Je kunt namelijk gratis bellen of zelfs videobellen over het internet via apps als WhatsApp en Skype.

Download kaarten

Het is mogelijk om te navigeren met je telefoon in het buitenland terwijl je data-roaming uit hebt staan. Hiervoor moet je vóór vertrek of wanneer je ter plekke op de wifi zit de kaart van het gebied van je bestemming downloaden in Google Maps. Dat is niet ingewikkeld en geheel gratis, alleen neemt het wat plek in op je telefoon.

Bewustzijn van de mogelijke kosten is belangrijk. Het is immers jouw verantwoordelijkheid om je belkosten binnen de perken te houden. Met bovenstaande tips moet het lukken om een hoge telefoonrekening te voorkomen.Plaats een reactie