5 ideale bestemmingen voor watersport

Voor een goede watersportvakantie gelden andere criteria als voor een normale zon-, zee- en strandvakantie. Het hoeft niet persé zonnig te zijn en wind of golven zijn voor redelijk wat watersporten wel een vereiste. De watertemperatuur is ook niet altijd even belangrijk meer, want wetsuits zorgen ervoor dat je lichaam niet afkoelt als het zeewater bijvoorbeeld slechts 15 graden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in California prima surfen terwijl de zee daar niet al te warm is door de relatief koele zeestroming. De term watersport dekt veel verschillende sporten zoals roeien, kanovaren, surfen, kitesurfen, wakeboarden, zeilen, zwemmen, duiken en snorkelen.

Bonaire
Als er een bestemming is waar je helemaal los kunt gaan is het Bonaire. Hier kun je niet alleen geweldig duiken en snorkelen, maar kun je ook uitstekend windsurfen en kitesurfen. De altijd aanwezige passaatwind in combinatie met zeer ondiep water maakt van Sorobon Beach een ideale plek om te leren windsurfen.

Maui
Windsurfers weten dat Maui in Hawaii ideale golven kent om te windsurfen. De soms extreme weersomstandigheden maken het je niet altijd even gemakkelijk en soms komen haaien akelig dicht bij, maar de hoeveelheid adrenaline die je hier krijgt maakt alles goed.

Australië
Op het gebied van duiken blijft het Great Barrier Reef bij Australië voorlopig nog de nummer één duikbestemming. Helaas sterft het koraal in rap tempo af door klimaatverandering en door het duiktoerisme.

Europa
Op het gebied van mooie watersportbestemmingen kun je in Europa ook veel vinden. Zo kun je al in de Ardennen geweldig kajakken, maar kan dat natuurlijk ook prima in Frankrijk, Slovenië en Noorwegen. Ook om te roeien hoef je het niet ver van huis te zoeken. Alleen al in Nederland vind je tientallen plekken waar je uitstekend kunt roeien.

Seychellen
Wie van zeilen houdt die kan uit veel geweldige bestemmingen kiezen. De Stille Oceaan is natuurlijk prachtig voor zeer lange zeiltochten, maar ook de Caribische Zee is een prachtig gebied met natuurlijk heerlijke tropische eilanden om te bezoeken. Wie een mooie zeilbestemming zoekt waar het toerisme nog niet toegeslagen heeft die zou eens naar de Seychellen moeten kijken. Het eiland la Digue is een waar pareltje en het best bewaarde geheim onder de meer ervaren zeilers.Plaats een reactie