5 manieren om Berlijn te verkennen

De hoofdstad van Duitsland en de voormalige hoofdstad van de DDR staat bol van de cultureel historische bezienswaardigheden. Hieronder geven we vijf manieren om deze immense stad op een leuke manier te verkennen.

Fiets
Een leuke, goedkope en groene manier om Berlijn te verkennen is per fiets. Je kunt natuurlijk je eigen fiets meenemen op je city trip, maar er zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Op bijna elk belangrijk knooppunt in de stad kun je terecht bij ‘Call a Bike’ waar je een fiets kunt huren voor slechts een paar cent per minuut; het bedrag loopt op tot maximaal €15,- per dag. Je kunt je fiets op elk willekeurig punt van deze service weer achterlaten. Je dient hiervoor wel in het bezit te zijn van een creditcard.

Fietstaxi
Wanneer je geen zin hebt om zelf op de pedalen te staan biedt de fietstaxi uitkomst. Terwijl de chauffeur je van het ene naar het andere punt vervoert zal hij je veel kunnen vertellen over de roemruchte geschiedenis van Berlijn. Een ander groot voordeel van deze manier van vervoer is dat je zelf niet op het verkeer hoeft te letten.

Rondvaartboot
Door Berlijn stroomt de rivier de Spree. Er zijn veel aanbieders die rondvaarten aanbieden over deze rivier. Je kunt lekker achterover leunen terwijl een audiogids je over alle belangrijke bezienswaardigheden vertelt. De meeste rondvaarten duren ongeveer een uur.

Trabant
Hoewel het niet de goedkoopste manier is, is het misschien wel de leukste en in ieder geval de meest historisch verantwoorde manier om per Trabant Berlijn te verkennen. De zogenaamde Trabi Safari biedt een drietal rondritten door de stad in opvallend gekleurde Trabantjes. Ook tijdens deze tour vertelt een audiogids over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Aangezien je de Trabant zelf bestuurt dien je wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Toeristenbus
Er zijn in Berlijn verschillende busmaatschappijen die toeristische ritten aanbieden. Zo zijn er de zogenaamde ‘Hop on Hop off’ diensten en kun je met een dubbeldekker de stad verkennen. Deze ritten duren twee uur en komen langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn. De goedkoopste van alle aanbieders is Lijn 100. Deze lijn was tevens de eerste die Oost met West verbond na de val van de muur.Plaats een reactie