5 meest spectaculaire hotels van Turkije

Turkije is één van de meest bezochte landen onder Nederlanders. Elk jaar kiezen ruim 1,3 miljoen landgenoten voor een verblijf in één van de vele duizenden hotels. Met name de provincie Antalya is enorm geliefd onder vakantiegangers. Door het overweldigende succes heerst hier dan ook de gek, gekker, gekst mentaliteit te heersen. Zo bouwde een Azerbeidzjaanse miljardair hier een hotel van 1,2 miljard euro, staat er een replica van de befaamde Titanic aan het strand en bouwde men de Amsterdamse grachten na in het Orange County Resort. Ontdek hieronder onze top 5 van meest spectaculaire hotels van Turkije.

1. Mardan Palace

Met afstand het meest spectaculaire hotel van Turkije. Het 1,2 miljard euro kostende resorts is het speeltje van de Azerbeidzjaanse miljardaair Telman Ismailov. Als mede-eigenaar van de grote Russische AST-groep (en nog talloze andere projecten) hoeft Ismailov niet op de centen te zitten. Zodoende zijn, zijn elf restaurants in Mardan Palace voorzien van servies uit het Franse designhuis Hermes. Kosten? 21,5 miljoen euro. Bij de opening in 2009 vloog Ismailov zelfs de wulpse Jennifer Lopez in. Kosten van het optreden van tien minuten? 1,5 miljoen dollar.

Met enige voorgeschiedenis van Ismailov kunt u zich wellicht voorstellen hoe machtig Mardan Palac is. Alles moest bij de bouw beter, luxer en groter dan er bestond. In de lobby van het hotel zit genoeg goud verwerkt om een gouden huis te bouwen. Het zwembad en het wellnesscentrum behoren tot de grootste ter wereld. Wilde avonden zijn gegarandeerd in de twee verdiepingen tellende nachtclub. Even zonnen? Dat doet u uiteraard niet op het zand van Lara, maar op speciaal uit Egypte geïmporteerd zand. Mardan Palace heeft verder een eigen golfbaan, een rif met vijfduizend vissoorten en veertien bars. Bijzondere attracties zijn tot slot de Galata Tower, een replica van het Dolmabahce Palace en de brug die Leonardo da Vinci over de Bosphorus wilde bouwen, maar die tot de komst van Mardan Palace nooit gebouwd werd.

2. Titanic Beach Resort

Een klassieker in het Turkse all inclusive wezen. Sinds haar opening in 2003 behoort het Titanic Beach Resort tot de meest populaire hotels van Turkije. Uiteraard is haar uiterlijk een belangrijke trekpleister voor toeristen. Zoals de naam al enigszins verraad, is het hotel een replica van het gezonken schip de Titanic. Een andere belangrijke trekpleister van het Titanic Resort is de prijs- kwaliteitverhouding. Er is hier verzorging op basis van ultra all inclusive en met name buiten het seizoen zijn de prijzen erg schappelijk. In combinatie met een groot complex met verschillende zwmebaden, sportfaciliteiten en een mooi strand is dit één van de populairste resorts van Turkije geworden.

3. Orange County Kemer

Het Orange County Resort in Kemer zult u werkelijk versteld doen staan. Het vijfsterrenhotel is een replica van enkele van Nederlands beroemdste attracties. Zo slaapt u in een van de befaamde Amsterdamse grachtenpanden en is de receptie gevestigd in het centraal station van Amsterdam. Aan de overkant van de grachtenpanden staan typisch Voldendamse molens en Zaanse huisjes. Coffeeshop de ‘Bulldog’ is ook aanwezig op het complex van Orange County Kemer.

4. Maxx Royal Belek

Maxx Royal Belek is één van de meest geliefde hotels van Turkije. Het vijfsterrenhotel is pas sinds 2011 geopend, maar won sindsdien al negen awards. Werkelijk alles is hier dan ook in veelvoud aanwezig en daarbij staat kwaliteit hoog in het vaandel. Er zijn vijf restaurants, veertien bars, zeven zwembaden en een apart aquapark. Er is een privéstrand met allemaal kleine paviljoentjes zodat u kunt kiezen tussen zon en beschutting. Op sportief gebied biedt Maxx Royal Belek een professioneel voetbalveld, negen tennisbanen, gigantisch fitnesscentrum en een eigen golfbaan. Tot slot is er een groot wellnesscentrum. Maxx Royal beschikt over alles wat u verwacht en dan nog net een klein beetje meer. Verzorging is hier op basis van ultra all inclusive.

5. WOW Topkapi Palace

Het World of Wonders Topkapi Palace is een – u raadt het niet – een replica van het befaamde Topkapi Palace. Het vijfsterrenhotel kenmerkt zich door haar schitterende Ottomaanse architecteur. Verblijf in een harem, geniet van het eten uit de paleiselijke keuken en drink uw wijntje in de Justice Tower. Het WOW Topkapi Palace is een speciale, koninklijke ervaring.Plaats een reactie