5 redenen om Bilbao te bezoeken

Als er een Europees land is waar ik graag kom dan is het Spanje wel. Het lijkt wel alsof deze mediterrane bestemming inmiddels in mijn DNA zit. Vraag mij waarom ik Spanje zo aangenaam vind, dan kan ik daar meerdere redenen voor verzinnen. Ik denk dat de schoonheid van de steden, de smaken van de Spaanse keuken, de diversiteit in de landschappen en het aangename klimaat belangrijke elementen zijn voor mij. Als je het over Spaanse steden hebt dan moet ik zeggen dat ik vooral door Bilbao, Granada en Cordoba aangenaam verrast was. Met name Bilbao is erg goed bevallen. Ik zou iedereen aan willen raden om een keer naar deze Baskische stad te reizen. Maar eigenlijk misschien ook weer niet, want dan vervalt reden nummer 1 om Bilbao te bezoeken.

[1] Bilbao is niet té toeristisch
Een leuke stad die de moeite waard is om te bezoeken en waar het nog niet wemelt van de toeristen. Dat is voor mij de belangrijkste reden waarom Bilbao zo leuk is. Want je bent het toch met me eens dat steden als Barcelona door overtoerisme hun charme allang verloren hebben?

[2] Pintxos
De Spaanse keuken is lekker, maar de Baskische keuken overtref dit weer. Je kunt hier eten op sterrenniveau, maar wat de stad op culinair gebied nog veel leuker maakt zijn de pintxos. Dit zijn de lokale tapas, zeg maar. Deze staan in allerlei vormen klaar op de bars in Bilbao. Deze kleine hapjes worden in veel gevallen geserveerd op een stukje stokbrood. De pintxos zouden voor mij alleen al een reden zijn om een weekendje Bilbao te boeken.

[3] Het Guggenheim
Musea zijn er in alle soorten en maten. Vaak is het een kwestie van smaak of een museum wel of niet de moeite waard is. De enkele Guggenheim musea wereldwijd vormen een categorie op zich. Dat komt mede door de vormgeving van het gebouw. Het Guggenheim Museum Bilbao is een bijzonder staaltje van moderne architectuur. Frank Owen Gehry heeft een icoon weggezet die een lust voor het oog is. Het museum is ook van binnen absoluut de moeite waard, overigens.

[4] Casco Viejo
Het historische deel van Bilbao heet Casco Viejo. Dit oude centrum barst van de sfeer en gezelligheid. Hier kun je heerlijk wandelen tussen de leuke boetiekjes, de bars en de authentieke gebouwen die hier soms al eeuwen staan. Casco Viejo is in alle seizoenen mooi, maar is op z’n mooist als de terrasjes vol zitten.

[5] Aangenaam warm
Wie in de zomermaanden richting Spanje reist die zal op veel plekken te maken krijgen met serieuze warmte. Op sommige plekken mag je het zelfs uitgesproken heet noemen. Met name in steden zoals Madrid, Sevilla, Granada en Cordoba kan het zinderend heet worden in juli en augustus, waarbij de temperaturen op kunnen lopen naar veertig graden of hoger. In Bilbao is het klimaat wat milder, waardoor je hartje zomer kunt rekenen op maximumtemperaturen die veelal ergens tussen de 22 en 30 graden uitkomen. Prima weer dus!Plaats een reactie