5 redenen om een cruisevakantie te boeken

Cruise vakanties zijn hot! Dit jaar is het aantal Nederlanders dat een cruise vakantie heeft geboekt weer toegenomen. De prognose is dat ook komend jaar meer mensen een vakantie op een cruiseschip zullen boeken. Het suffige imago van een een vakantie voor senioren heeft dit specifieke vakantiesegment dan ook voorgoed van zich afgegooid. Waardoor komt nou die plotselinge opkomst van cruisevakanties? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom je een cruisevakantie zou moeten boeken.

  1. Cruisen is goedkoop. Als je kijkt wat een cruisevakantie kost en er rekening mee houdt dat je behalve accommodatie ook twee of drie maaltijden per dag krijgt dan zul je zien dat in veel gevallen cruisen goedkoper is dan een vakantie aan wal.
  2. Geen bagagelimieten. Net als in een normale hotelkamer kennen de meeste cruiseschepen geen bagagelimiet. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je koffers en tassen in je slaapvertrek passen.
  3. Hoge kwaliteit entertainment. Vooral op de grotere cruiseschepen is er vaak volop entertainment aanwezig. De kwaliteit hiervan ligt vrijwel altijd op een hoog professioneel niveau. Veel hotels kunnen hier nog een puntje aan zuigen.
  4. Meerdere bestemmingen binnen één vakantie. Het grote voordeel van cruises is dat je meerdere bestemmingen in één vakantie ziet. Het is een comfortabele manier van reizen tussen verschillende landen, eilanden of steden.
  5. Goede nachtrust. Tenzij je in een zware storm belandt zorgt de deining van de zee en de rust die in de nacht heerst voor een uitstekende nachtrust. Het enige wat de nachtrust kan verstoren zijn luidruchtige mensen op de gangen, maar dat kan in een hotel ook gebeuren.

Wie niet overtuigd is die zou eens moeten spreken met mensen die al eerder een cruise gemaakt hebben. Volgens diverse onderzoeken is het aantal mensen dat na een eerste cruise opnieuw een cruisevakantie boeken zeer hoog.Plaats een reactie