5 redenen om Londen te bezoeken

Londen is een geweldige vakantiebestemming. Niet voor niets dat jaarlijks zon twintig miljoen buitenlandse bezoekers, waaronder pakweg 600-700 duizend Nederlanders, naar deze boeiende hoofdstad van het Britse rijk reizen. Maar waarom Londen? Wat maakt deze stad zo immens populair? Waarom zou je juist Londen bezoeken? Wij hebben vijf redenen waarom je juist naar Londen zou moeten reizen.

[1] Eigen identiteit
Londen is duidelijk een Engelse metropool. Het heeft een geheel eigen identiteit waardoor de stad erg herkenbaar is voor wie Londen heeft gezien in speelfilms en televisieseries. Met name de rode dubbeldekker bussen, de typische Londense taxi’s en de rode telefooncellen zijn zo herkenbaar in het straatbeeld.

[2] Gratis musea
Eerlijk is eerlijk: Londen is niet de goedkoopste stedentripbestemming van Europa. Maar als je van musea bezoeken houdt dan is Londen ineens wel erg aantrekkelijk, want een redelijk deel van de grootste musea in Londen kun je helemaal gratis bezoeken. Niet enkel op de eerste woensdag van de maand of op woensdagavond na zeven uur, maar altijd! Topmusea zoals het The British Museum, Tate Modern en National Gallery behoren tot de gratis toegankelijke musea in Londen.

[3] Ontdek 10 steden in één stad
Londen is eigenlijk een verzameling van stadsdelen en wijken, die ieder hun eigen gezicht en sfeer hebben. Eigenlijk kun je stellen dat je wel meer dan tien verschillende steden binnen één grotere stad hebt. Juist voor wie vooral sfeer wil proeven is Londen daarom een heerlijke plek om te ontdekken.

[4] Het uitgaansleven
Londen heeft een zeer boeiend en uitgebreid uitgaansleven. Bezoek een pub om van een ‘stout’ te genieten met een typisch Engelse pubmaaltijd erbij, laat je overweldigen door topmusicals in West End of duik het clubleven in. Londen heeft het allemaal. Qua musicals, toneel en komedies behoort Londen zelfs tot de absolute topbestemmingen van de wereld.

[5] Kies uit een groot aantal bezienswaardigheden
Voor sommige bestemmingen is het lastig om een goede top 10 met bezienswaardigheden samen te stellen, omdat er soms maar een aantal echte unieke plekken of monumenten te verzinnen zijn die de moeite waard zijn. In het geval van Londen is het lastig om je te beperken tot slechts tien bezienswaardigheden die je moet zien in Londen. Er is zoveel te ontdekken op het gebied van cultuur, attracties, historie en mooie plekjes dat je je gemakkelijk wekenlang kunt vermaken in Londen.Plaats een reactie