5 redenen om niet met Ryanair te vliegen

Er zijn twee goede redenen om met Ryanair te vliegen: ze zijn meestal goedkoop en ze vliegen meestal op tijd. Wat betreft kale ticketprijs zit Ryanair met de goedkoopste stoelen vrijwel altijd gunstig ten opzichte van de concurrentie. Ook op het gebied van aankomsten die op tijd zijn scoort Ryanair over het algemeen goede cijfers. Maar zijn er ook redenen om niet met Ryanair te vliegen? Volgens mij wel. Hieronder lees je mijn persoonlijke vijf redenen om Ryanair te mijden als dat mogelijk is. Wat jij er mee doet moet je zelf uiteraard weten.

Reden 1: je moet naar je vliegtuig lopen

Als er iets is waar ik een hekel aan heb is als je niet door een slurf het vliegtuig in kunt stappen. Met bussen naar bet vliegtuig is al erg, maar dan heb je in ieder geval geen last van het weer. Vanuit een regenachtig Nederland of België naar het vliegtuig moeten lopen vind ik helemaal geen succes.

Reden 2: de stoelen

Wie denkt dat de stoelen aan boord van een vliegtuig altijd hetzelfde zijn, die heeft het mis. Per maatschappij is dat verschillend. De stoelen aan boord van een Ryanair toestel kunnen mij niet bekoren. Ze zijn krap.

Reden 3: Brussel Charleroi

Ik weet dat Ryanair ook vanaf Eindhoven vliegt, maar soms ben je aangewezen op Charleroi als vertrekluchthaven omdat er geen of onvoldoende vluchten vanaf Eindhoven naar jouw bestemming vliegen met Ryanair. Wie de rit per auto naar dat godvergeten vliegveld ruim onder Brussel weleens gemaakt heeft die weet waarom. Wat voor Charleroi Airport geldt, dat geldt vaak ook voor luchthavens van aankomst. Als je naar Barcelona wilt dan is Girona toch echt niet de handigste luchthaven om op aan ge vliegen. Je wacht dan een lange busreis of een zeer dure taxirit als je naar hartje Barcelona moet.

Reden 4: schijngoedkoop

Wat je lijkt te winnen met de vliegtickets, dat geef je op andere manieren al snel weer uit als je met Ryanair vliegt. Bagage mee? Bijbetalen? Zekerheid dat je als gezin bij elkaar zit? Bijbetalen. Wil je iets nuttigen aan boord van het vliegtuig? Bijbetalen. Heb je geen mogelijkheid gehad om je boardingcard zelf uit te printen? Bijbetalen. Ryanair is de maatschappij van de uitgeklede service. Prima hoor, maar zeker als je de hoge brandstofkosten en parkeerkosten op Charleroi meepakt dan is Ryanair niet altijd goedkoper. Het goedkope gevoel krijg je er overigens wel standaard bij.

Punt 5: Pepsi

Dat je moet betalen voor water, bier of frisdrank aan boord daar kan ik nog wel mee leven. Maar schenk dan Coca Cola in plaats van Pepsi. Dat merk is een slechte kopie van Coca-Cola. Ieder zichzelf respecterend bedrijf zou wat mij betreft nooit Pepsi mogen verkopen.

Disclaimer

Voordat ik een proces van Ryanair aan mijn broek heb: het hierboven geschreven verhaal is mijn eigen mening, op basis van mijn eigen ervaring. Als jij goedkoop wilt vliegen met Ryanair, dan moet je dat helemaal zelf weten. Ik zeg niet dat je niet met Ryanair moet vliegen, maar geef 5 redenen die iemand zouden kunnen weerhouden om met Ryanair te vliegen. Misschien dat ik zelf sporadisch ook eens met Ryanair zal vliegen, maar dan moeten er serieuze voordelen (prijsverschil en/of reisschema) tegenover staan.1 gedachte over “5 redenen om niet met Ryanair te vliegen”

  1. Als je goedkoop wilt reizen, boek dan vooral niet bij RyanAir. Op het vliegveld werd €55,- per persoon in rekening gebracht omdat het online inckecken niet lukte.
    Daarnaast hadden we ook nog eens een iur vertraging, wat onze RyanAir ervaring er niet leuker op maakte.
    De volgende keer vlieg ik weer gewoon met Transavia want daar weten ze wel wat klantenservice betekend!

    Beantwoorden

Plaats een reactie