5 redenen om nú een winterzonvakantie te boeken

Het winterzonseizoen is inmiddels over de helft. Vanaf november tot en met april heten zonvakanties die wij Nederlanders vieren ‘winterzonvakanties’. Hoewel onze winter geen zes maanden duurt, is dit wel het seizoen dat gelijk loopt met het winterprogramma van de reisorganisaties en de luchtvaartmaatschappijen. Voor Nederlanders is het een periode waarin het thuis vaak matig en koel weer is terwijl het elders in de wereld vaak veel aangenamer is. Dat geldt in ieder geval voor de mensen die van zomers weer houden.

De komende weken is misschien we, het beste moment om op winterzonvakantie te gaan. Waarom dat is? Wij hebben vijf goede redenen op een rijtje gezet waarom je juist nu naar de zon zou moeten vliegen.

1. Het wordt koud in Nederland. De verwachting is dat de temperaturen de komende dagen gaan dalen naar rond het vriespunt overdag en matige vorst in de nacht. Koning Winter laat zich eindelijk zien. Wie een hekel heeft aan kou die kan nu beter vluchten.
2. Carnaval staat voor de deur in delen van het land. Vooral in Noord-Brabant en Limburg betekent het dat bedrijven en winkels vaak dicht zullen gaan en dat een deel van de bevolking dronken gaat worden op slechte muziek. Wegwezen dus!
3. De duurste winterzonperiode zit er op. Van half december tot half januari zijn veel populaire winterzonbestemmingen zoals Curaçao, Mexico, Thailand, Bali, Dubai en Florida veel duurder wat natuurlijk heel veel te maken heeft met de feestdagen en de daarbij behorende vakanties. Hoewel het op veel zonnige bestemmingen nog steeds hoogseizoen is, liggen de prijzen al wel wat lager dan een maand geleden.
4. Op veel winterzonbestemmingen is dit de meest droge en zonnige periode. Ook liggen de temperaturen vaak tegen of rond de aangename tropische grens van dertig graden Celsius. Heerlijk weer voor een rondreis door Cuba, een weekje chillen in Bonaire of een strandvakantie in Phuket.
5. Wij vinden dat je altijd een winterzonvakantie moet boeken als je daar de mogelijkheid toe hebt. Een tropisch strand is toch veel aangenamer dan het kille en grijze Nederland?

Wil je op korte termijn naar de winterzon? Kijk dan bijvoorbeeld bij TUI voor de beste last minute deals naar de winterzon!Plaats een reactie