5 redenen om Parijs te bezoeken

Niet zo heel ver van huis ligt een zeer tot de verbeelding sprekende stad. Een mooie en compacte stad. Mocht de hele wereld ingericht zijn als deze stad, dan had het volstaan om de gehele wereldbevolking te huisvesten in een gebied zo groot als Texas. Ik heb het natuurlijk over Parijs. Een stad met misschien wel een miljoen redenen om te vereren met een bezoek. In dit artikel vind onze 5 redenen om een paar dagen in deze stad te verblijven.

De liefde
De belangrijkste reden is misschien wel de liefde. Net alleen de hoofdreden om Parijs te bezoeken, maar misschien ook wel het belangrijkste van het leven. De Franse hoofdstad is natuurlijk de ideale stad om er eens samen met je geliefde op uit te trekken. Lekker wanedelen langs de Seine, geniet van het uitzicht op de Eiffeltoren zijn slechts twee voorbeelden waarom deze stad zo ideaal is voor jou en je geliefde.

Kunst en Cultuur
Picasso, van Gogh en vele andere grote kunstenaars hebben gebivakkeerd in Parijs. Het is dan ook niet voor niets één van de belangrijkste steden wat kunst en cultuur betreft. Of het nu de prachtige architectuur is die tot je verbeelding spreekt, de vele musea zoals het Louvre of gewoon dat leuke portretje van jezelf gemaakt om Montmartre. Op het vlak van kunst en cultuur is in deze stad altijd wel wat te beleven.

Eten en drinken
Frankrijk is een land voor Bourgondiërs en natuurlijk vind je dat ook terug in de hoofdstad. Goede restaurants , kleine bistro’s en alles er tussenin. Of het nu de lunch is of het diner, hier kun je altijd culinair genieten op elk niveau. Vaak vind je er natuurlijk ook de typisch Franse gerechten gemaakt van heerlijke delicatessen. Natuurlijk hoort drinken ook bij de Fransen cultuur. Een lekker glas wijn bij het eten, een pastis als afzakkertje of lekker glas cognac gaan prima samen met de Franse culinaire cultuur. Let wel op dat bij het drinken op een terras meer wordt gevraagd dan bijvoorbeeld aan de bar.

Winkelen
Parijs ontleent zich ook prima voor winkelliefhebbers. Hierbij kun je dan vooral denken aan mode. Alle grote merken zijn hier wel vertegenwoordigd en vaak kun je hier unieke kleding vinden die je niet gauw in Nederland zult vinden. Behalve dat dit natuurlijk aantrekkelijk is een dagje winkelen in Parijs een leuke dag die je kunt afwisselen met bezoek aan terrassen en een eetgelegenheid.

Ontspanning
Parijs leent zich ook prima voor ontspanning. Ondanks dat het een drukke stad is zijn er genoeg plaatsen waar je tot rust kunt komen. Je kunt bijvoorbeeld de vergane glorie bezoeken op Père-Lachaise of een rondvaart op de Seine doen. Ook lekker ergens op een terras zitten en kijken naar alle mensen die je blikveld aandoen kan zeer ontspannend werken. Daarnaast zijn er nog tal van andere manier om je hier te ontspannen.Plaats een reactie