5 tips voor bij het inpakken van koffers

De toenemende kosten voor het meenemen van ruimbagage en de strengere wordende regels voor handbagage zorgen ervoor dat slim inpakken voor je reis steeds belangrijker wordt. Wil je je koffer dusdanig inpakken dat je minder gewicht bij hebt, compacter ingepakt bent en je spullen beter beschermd hebt tijdens de reis? Wij hebben vijf inpaktips waardoor jij je koffers voortaan handiger in kunt pakken.

1) Neem geen onnodige spullen mee
Het lijkt iets wat vanzelfsprekend is, maar je wilt niet weten hoeveel mensen nog steeds onnodige spullen meezeulen op vakantie. Waarom een paar kilo aan toiletartikelen zoals shampoo, douchegel en deodorant meezeulen als je dat ter plaatse kunt kopen? En heel veel hotels en appartementen bieden hun gasten gratis toiletartikelen aan.

2) Trek de zwaarste spullen aan
Ook dit lijkt een inkopper, maar nog steeds gebeurt het dat mensen met slippers het vliegtuig instappen en de wandelschoenen in de koffer stoppen. Probeer de zwaarste kleding aan te trekken. Dat bespaart je gewicht.

3) Gebruik plastic tasjes
De plastic tassen die we bij supermarkten krijgen gebruiken we als extra omhulsel voor flessen met vloeibare spullen. Op die manier zorg je ervoor dat je bagage geen schade op kan lopen op het moment dat een fles gat lekken. Als je ziet hoe hardhandig er soms op luchthavens gedaan wordt met koffers is dit geen overbodige tip.

4) Rol je kleding op
Goed opgerolde kleding neemt minder ruimte in beslag dan opgevouwen kleding. Als je het goed doet komt de kleding net zo kreukvrij aan als wanneer je allemaal stapeltjes in je koffer maakt. Uit onderzoek is gebleken dat opgerolde kleding ongeveer 15 tot 20 procent minder ruimte nodig heeft in een koffer. Dat effect wordt groter naarmate je meer kleding meeneemt.

5) Koop een slimmere koffer of tas
Door een lichtere koffer of trolley aan te schaffen houd je meer gewicht over voor je bagage. Tegenwoordig zijn er volop lichtgewicht koffers en trolleys die wel dezelfde bescherming bieden als de koffers die van keiharde kunststoffen gemaakt zijn. Kijk ook wat voor formaat je meeneemt. Reis je alleen en je wilt 15 kilo meenemen dan moet je koffer niet al te groot zijn.

Succes met het inpakken!Plaats een reactie