5 tips voor reizen met lenzen

Ben je een drager van contactlenzen en ga je op reis? Dan zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden of waarmee je het reizen met lenzen gemakkelijker kunt maken. We hopen dat onze 5 tips voor het reizen met lenzen het een stuk gemakkelijker maken voor je.

1. Neem lenzen met een UV-filter mee
Op vakantie wordt je vaak blootgesteld aan (soms veel) hogere concentraties UVA en UVB straling. Door contactlenzen mee te nemen met een ingebouwd UV filter mee te nemen bescherm je je ogen overdag tegen de UV-stralingen.

2. Koop kleine flesjes lensvloeistof
Als je met alleen maar handbagage met het vliegtuig reist dan mag je geen flesjes vloeistof meenemen die meer dan 100 milliliter kunnen bevatten. Reis je met het vliegtuig en moet je je lensvloeistof meenemen aan boord? Zorg dan voor verpakkingen lensvloeistof die maximaal 100 milliliter kunnen bevatten.

3. Een bril in plaats van lenzen
Op sommige bestemmingen zit er zoveel zand en stof in de lucht dat het dragen van lenzen eigenlijk gene doen is. Met name in de Sahara en in het Midden-Oosten kan er zoveel zand in de lucht zitten dat het dragen van lenzen ongemakkelijk wordt. Neem voor dat soort gevallen (ook) een bril mee.

4. Zorg voor voldoende lenzen
Het laatste wat je wilt is om op vakantie ineens zonder contactlenzen te zitten terwijl je ze toch echt nodig hebt. Neem daarom altijd meer lenzen mee dan je nodig hebt. Ben je een drager van maandlenzen en ga je voor een kortere periode weg? Neem ook in dat geval reservelenzen mee. Als je een lens verliest en je zit ineens zonder, dan kun je niet overal zomaar nieuwe lenzen kopen.

5. Verdeel je lensproducten over je bagage
Reis je met meerdere stuks bagage? Verdeel je lenzen, lensdoosjes en lensvloeistof dan over je bagage. Op die manier is de ramp kleiner als er een bagagestuk verloren raakt of gestolen wordt.Plaats een reactie