5 verrassende Duitse stedentripbestemmingen

Nederlanders die een stedentrip naar een Duitse stad maken die komen al snel terecht in Berlijn, Düsseldorf of Keulen. De havenstad Hamburg begint ook steeds populairder te worden en als shoppingbestemming doet Oberhausen het goed onder Nederlandse bezoekers. Dat is geheel te danken aan winkelcentrum CentrO, want in de binnenstad van Oberhausen moet je bijna met een vergrootglas zoeken naar andere Nederlanders.

Duitsland heeft echter heel veel andere leuke steden die geschikt zijn voor een stedentrip. Wij hebben vijf leuke steden in Duitsland op een rijtje gezet die de moeite waard zijn om een paar daagjes te spenderen.

Dresden

Het oude centrum van Dresden is tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd, maar vervolgens ook weer vrijwel geheel in de oude stijl herbouwd. Tegenwoordig is Dresden één van de populairste stedentripbestemmingen geworden die vroeger in Oost-Duitsland lagen. Bekendste plein is de fraaie Altmarkt. Een andere must-see is het voormalige paleis Zwinger dat tegenwoordig een museum is.

Neurenberg

Wie op weg is naar Slovenië, Kroatië of Oostenrijk zal de borden van Neurenberg (Nürnberg) wel kennen die langs de snelweg A3 staan. Wie slim is die slaat hier een keer af om tenminste een dag of twee van Neurenberg te genieten. Het deels ommuurde oude centrum van Neurenberg is absoluut de moeite waard. Vergeet vooral niet om een bezoekje te brengen aan het kasteel van Neurenberg.

Trier

Vakwerkhuizen, heerlijke streekwijnen, een indrukwekkende katholieke dom en Romeinse overblijfselen. Dat zijn de belangrijkste hoogtepunten van Trier. Onze persoonlijke favoriet is de oude stadspoort ‘Porta Nigra’. Deze zwarte stadspoort gaf vroeger toegang tot de toentertijd Romeinse stad.

Frankfurt

Frankfurt am Main wordt vaak afgeschilderd als een zakenstad. De aanwezigheid van veel banken en een groot aantal wolkenkrabbers dragen natuurlijk bij aan dit imago. Frankfurt is echter ook een hele leuke stad met goede restaurants, aangename hotels, een goed uitgaansleven en voldoende bezienswaardigheden. Wie slim is die gaat in het weekend, want dan zijn de kamers in de zakenhotels aanzienlijk goedkoper dan doordeweeks.

Cochem

Het middeleeuwse stadje Cochem ligt slechts op zo’n driehonderd kilometer van de Nederlandse grens. Het oude centrum lijkt zo uit een prentenboek weggelopen te zijn dankzij de schattige vakwerkhuizen die hier al eeuwenlang het gezicht bepalen. Het letterlijke hoogtepunt van Cochem wordt gevormd door de prachtige Reichsburcht die op een heuvel in de stad gebouwd is. Eenmaal boven kun je van een mooi uitzicht over het stadje en de Moezel genieten.

 1 gedachte over “5 verrassende Duitse stedentripbestemmingen”

  1. Leuk dat jullie Neurenberg promoten als Duitse stedentripbestemming. Deze stad is zo ondergewaardeerd door Nederlanders. Vaak scheuren ze er maar gewoon langs op weg naar de wintersport of andere vakantie, maar hier zou je eigenlijk een dag of twee moeten doorbrengen als tussenstop.

    Beantwoorden

Plaats een reactie