5 zonnige september bestemmingen

Wil je nog even een zonvakantie boeken voor de maand september en wil je niet kiezen voor de gangbare bestemmingen zoals Griekenland, Spanje of Turkije? zonkalender.nl heeft vijf mooie zonbestemmingen uitgezicht waar het in de maand september over het algemeen prima vertoeven is aan het zwembad of op het strand.

1. Zanzibar

Ten oosten van Tanzania ligt het eiland Zanzibar. Heerlijke stranden en relaxte hotels zorgen samen voor een heerlijke strandvakantie. Met temperaturen die rond de dertig graden liggen, zeewatertemperaturen van ongeveer 26 graden en vrij weinig neerslagdagen is Zanzibar een heerlijke bestemming om in september te bezoeken.

2. Tel Aviv

Wie denkt dat Israël vooral een religieuze of historische bestemming is die heeft het mis. Israël is ook een goede strandbestemming. Zowel aan de Middellandse Zee als een de Rode Zee liggen badplaatsen die de moeite waard zijn. Onze tip voor september is Tel Aviv, waar de zon dan veel schijnt bij temperaturen die rond de 30 graden liggen. De stad heeft mooie stranden, een ontzettend goede vibe en heeft een gezellig uitgaansleven. Wat wil je nog meer?

3. Mauritius

Een tropisch paradijs. Een andere omschrijving kunnen we niet geven voor Mauritius. Dit groene eiland heeft droomstranden en heerlijke resorts. Dankzij TUI kunnen Nederlanders gemakkelijk een pakketreis naar dit fantastische eiland boeken. Het weer in september? Reken op 25 tot 27 graden en vrij veel zon.

4. Marokko

Niet veel verder vliegen dan het zuiden van Spanje ligt het Noord-Afrikaanse land Marokko. Daar is het in september prima vertoeven in de steden en aan het strand. September is een prima maand om een rondreis door Marokko te maken, bijvoorbeeld langs de koningssteden zoals Fez en Marrakech. Je kunt dit natuurlijk prima combineren met een paar dagen aan het strand om tot rust te komen. Het weer? Gemiddeld 24 tot 34 graden, veel zon en weinig regen.

5. Bali

Het Indonesische eiland Bali is zeer populair onder Nederlanders. De fraaie natuur, tropische stranden, vele tempels en natuurlijk het heerlijke Indonesische eten vormen een prima mix voor een heerlijke vakantie. September is één van de laatste drogere maanden van het jaar en de temperatuur is gegarandeerd tropisch. Denk aan maximumtemperaturen van ongeveer 30 tot 33 graden Celsius. Een vakantie naar Bali is er eentje die je nooit zult vergeten!

Wil je nog meer bestemmingstips voor een zonvakantie in september? Kijk dan op de zonkalender voor september voor meer inspiratie!Plaats een reactie