50e vestiging Motel One

Gistermiddag werd in Brussel op feestelijke wijze de opening gevierd van de 50ste vestiging van de snelgroeiende Duitse budget designhotelketen Motel One. Motel One opent hiermee haar eerste hotel in de BeNeLux. Het nieuwe 490 kamers tellende Motel One ligt aan de Rue Royale in het centrum van de stad. Motel One heeft de filosofie “Great design for little money” en richt zich op stedentrippers en zakenreizigers die op zoek zijn naar een centraal gelegen hotel met design en kwaliteit voor een scherpe prijs.

Motel One Brussel

Motel One Brussel is midden in het centrum gevestigd aan de Rue Royale 120. De St. Michael’s kathedraal en de Grote Markt liggen op loopafstand. Motel One speelt met de lounge van elk hotel in op de karakteristieken van de bestemming met een thematische inrichting. In de “One Lounge” van Motel One in Brussel bestaat het thema uit kant, chocolade, bier en het Belgische koningshuis. De speciaal voor de Motel One keten ontworpen en geproduceerde loungebanken van ontwerper Baxter zijn in Brussel uitgevoerd met Brussels kant. Ook de Motel One karakteriserende “Egg Chairs”, origineel ontworpen door de Deense ontwerper Arne Jacobsen, zijn met kant uitgevoerd. Het hotel is niet alleen gelegen aan de koninklijke Rue Royale, ook vind je hier een kunstwerk van de eerste Belgische koning Leopold I en koningin Louise d’Orléans. Er wordt Belgische chocolade gepresenteerd in vitrines en een kunstwerk vertelt de geschiedenis van de cacaoboon. Naast het gebruikelijke drankassortiment wordt een speciale selectie Belgische bieren geserveerd. Aan de achterzijde van het 490 kamers tellende hotel bevindt zich een binnenplaats met zonnige tuin en lounge.

De kamers zijn klein maar slim ingedeeld met een comfortabel bed, bureau, fauteuil, airconditioning en flatscreen-tv. De en suite badkamers van donker graniet zijn uitgerust met een Dornbracht wastafel en regendouche. Prijzen zijn vanaf €79 exclusief ontbijt. Voor het ontbijt wordt een meerprijs gerekend van €7,50 per persoon per dag. In elk hotel van Motel One kan gebruik gemaakt worden van gratis WiFi door het hele hotel of een One Lounge iPad.

Adres: Motel One Brussel, Rue Royale 120, B-1000 Brussel.

Motel One: design in een booming budgetmarkt

De Motel One Group, gevestigd in München, werd in 2000 opgericht door Dieter Müller met de opening van het eerste Motel One hotel in Frankfurt-Offenbach. Motel One heeft op dit moment, inclusief de opening in Brussel, 50 hotels in Duitsland, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk. In 2013 werd een omzet van 205 miljoen euro gegenereerd en een gemiddelde bezettingsgraad van 75%. Het succes van The Motel One Group is gebaseerd op het concept “Great design for little money” op centrale locaties in steden door heel Europa. De hoge standaard van service, materialen en design zijn kenmerkend voor Motel One. Motel One hanteert vaste prijzen zonder kortingen of speciale aanbiedingen in elk verkoopkanaal. Tijdens speciale evenementen zijn er vaste toeslagen van €20,- of €50,-. De keten won diverse awards variërend van “Bestes Budgethotel Deutschlands” van het Deutschen Institut für Servicequalität, tot Europees “Top-Trendhotel” en “Top-Budgethotel” volgens TripAdvisor.

Expansieplannen 2014

Het doel van The Motel One Group is om in 2016 uit te breiden naar 74 hotels met in totaal 18.000 kamers in grote Europese metropolen. Op dit moment is uitbreiding naar 20 extra steden in ontwikkeling. In 2014 worden negen hotels met in totaal ongeveer 2500 kamers geopend. Naast Brussel zijn dat hotels in de steden Wenen, Edinburgh en Londen. In Duitsland worden zes hotels geopend in Frankfurt, Keulen, Berlijn, Leipzig, Bremen en Maagdenburg.

2015: o.a. Amsterdam in voorjaar

In 2015 staan hotelopeningen in de nieuwe landen Nederland en Tsjechië op de agenda. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2015 het eerste Motel One Hotel in Amsterdam geopend tegenover congrescentrum RAI op de Amsterdamse Zuidas. In de bestaande Motel One bestemmingen worden ook nieuwe hotels geopend: Verenigd koninkrijk (Manchester en Glasgow), Duitsland (Berlijn), Oostenrijk (Wenen) en Spanje (Barcelona).

MO-Brussels-lounge-3-_Motel-One

MO-Brussels-reception-_Motel-OnePlaats een reactie