Overig — 15 mei 2013

Brandstof is op vakantie soms veel goedkoper dan in Nederland. Dat de Nederlandse prijzen door de belastingdruk enorm hoog zijn is algemeen bekend, maar dat er plekken zijn waar je minder dan de helft van de prijs in Nederland betaalt is minder bekend. Zo ligt de prijs in de Verenigde Staten van Amerika rond de dollar per liter, wat bij de huidige wisselkoersen neerkomt op ongeveer 70 eurocent. Dat is toch heel wat anders dan prijzen die aardig in de buurt van de twee euro uit beginnen te komen. Natuurlijk liggen de prijzen in Amerika ook lager omdat het land zelf veel geld verdient aan de oliewinning. Het zwaar belasten van benzine zou de vraag doen afnemen. Dat is iets wat natuurlijk ondenkbaar in een land waar de grote kapitalistische bedrijven zoals de oliemaatschappijen de dienst voor een groot deel uitmaken.

Ook in Mexico liggen de prijzen zo gunstig als in Amerika. Ook hier is de olie afkomstig uit eigen bronnen, waardoor de brandstofprijzen aantrekkelijk gehouden kunnen worden. In de Mexicaanse badplaats Cancún betaalden we afgelopen week 11,05 Mexicaanse pesos per liter loodvrije benzine. Omgerekend naar euro’s komt dit neer op ongeveer 68 eurocent per liter. Dan gooi je je tank bijna met een glimlach op je gezicht vol.

Tags: , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *