Ace-hotels prima voor een tussenstop in Frankrijk

Afgelopen zomer hebben we in Frankrijk voor het eerst in Ace hotels geslapen. Tijdens onze autovakantie naar Bordeaux hebben we zowel op de heen- als de terugweg overnacht in een hotel van deze voor ons tot dan toe onbekende hotelketen. Het eerste hotel was het Ace Hôtel Chartres. Dit hotel kwam ik tegen bij de zoektocht naar een hotel op de route vanuit Roosendaal naar het zuidwesten van Frankrijk. De zoekopdracht was naar een comfortabel en betaalbaar hotel op ongeveer zes uur rijden vanuit onze woonplaats. Chartres kwam daarbij als gunstige locatie uit. Het Ace hotel was met een kamertarief van ongeveer 70-75 euro voor een driepersoonskamer betaalbaar en de reviews waren goed. We waren alledrie echt enthousiast na onze overnachting. Het zijn nette schone kamers, het parkeren is gratis en het allerbelangrijkste: de bedden en kussens waren comfortabel. Alledrie hebben we zeer goed geslapen. En daar gaat het toch vooral om als je een overnachting boekt.

Beter dan Ibis

Omdat zowel de prijsklasse als de sterrenkwalificatie hetzelfde zijn, vergelijk ik de Ace-hotels maar even met de Ibis-hotels. Deze Franse hotelketen is al decennia-lang flink vertegenwoordigd in Frankrijk. De tweede overnachting in Frankrijk hadden we in het eveneens driesterren Ibis Styles Angoulême Nord. Je merkt dan wat een armzalig product dat eigenlijk is. Althans, dat is mijn mening. Een lik verf om de kamer hip te maken kan niet verbergen dat deze keten in vergelijking tot andere middenklassehotels onder de middelmaat uitkomt. Matige bedden, matige kussens, matige kamers. Voor mij is dit maximaal twee sterren waard.

Wat is Ace hotels?

Ace Hotels is een keten van inmiddels 26 hotels die verspreid door Frankrijk liggen. Hierdoor kun je op vrijwel ieder lang autotraject door Frankrijk wel een hotel van Ace vinden. Op hun website vind je een overzicht van alle Ace Hotels in Frankrijk.1 gedachte over “Ace-hotels prima voor een tussenstop in Frankrijk”

  1. Geachte mevrouw/mijnheer,
    Ieder jaar willen wij reserveren bij Ace Hotel te Issoire. Ook nu weer hebben wij een email gestuurd naar issoire@ace-hotel.com met het verzoek een tweepersoonskamer inclusief ontbijt te mogen reserveren voor zaterdag 16 november 2024. Wij zijn 74 en 77 jaar oud en gaan met de auto naar Spanje en zijn niet in het bezit van een creditcard, dus betalen alles contant (ouderwets, maar wij weten niet beter) bij aankomst in het hotel.
    Voor ons is dit onbegrijpelijk en misschien via dit schrijven is er voor ons een mogelijkheid aanstaand jaar bij u te verblijven. Met vriendelijk groeten, Hendrika en Hans Beeke uit Nederland (gegevens op email bij Issoire).

    Beantwoorden

Plaats een reactie