Nieuws — 3 mei 2016

Wie deze zomer op vakantie gaat naar Turkije die hoeft hoogstwaarschijnlijk geen visum meer aan te schaffen. Dat is het directe gevolg van het eventuele afschaffen van de visumplicht voor Turken die naar de Europese Unie willen reizen. In totaal moet Turkije aan 72 voorwaarden voldoen om Turken visumvrij naar de EU te laten reizen. Deze versnelde afschaffing van de visumplicht is het gevolg van de afspraken die gemaakt zijn omtrent het opvangen en terugsturen van vluchtelingen in Turkije.

Eén van de door Brussel gestelde voorwaarden is dat alle houders van een paspoort van één van de EU-lidstaten ook visumvrij naar Turkije mogen reizen. Nu nog moeten houders van paspoorten uit 11 verschillende EU-lande n een visum aanschaffen. Dit geldt onder andere voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort. Zij betalen $ 20,- per visum als ze het zelf rechtstreeks regelen. Een e-visum voor Turkije regelen via één van de vele bemiddelaars kost meestal iets van 22 tot 25 euro per visum. De geldigheid van het Turkije visum is 180 dagen, waarbij je binnen een aaneengesloten periode van 180 dagen een onbeperkt aantal keren naar Turkije mag reizen.

Wanneer?

Het is nog afwachten of de visumplicht voor Nederlanders en Belgen die naar Turkije willen reizen afgeschaft wordt en per wanneer dat dat in zou gaan. Wie deze zomer naar Lara, Side, Alanya of een andere Turkse bestemming af wil reizen die kan beter tot vrij vlak voor vertrek wachten met het regelen van het visum. Wie eenmaal een visum aangeschaft heeft die zal hoogstwaarschijnlijk zijn/haar geld niet terugkrijgen na afschaffing van de visumplicht.

Tags: , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *