Alaaf

De carnavalsperiode breekt aan. Met het carnaval in Nederland zijn de meeste landgenoten wel bekend. Verder is het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro natuurlijk wereldberoemd. Maar wat zijn nou andere plaatsen wereldwijd om van het carnavalsfeest te genieten? Wij hebben vijf geweldige carnavalstips op een rijtje gezet.

Salvador de Bahia
In een top vijf mag Brazilië natuurlijk niet ontbreken. Salvador de Bahia is ongetwijfeld de hoofdstad van dit land wanneer het aankomt op het feest voor het vasten. Hier vind je het grootste straatcarnaval ter wereld. Bovendien ligt plaats aan een mooie baai en heeft het veel Afrikaanse roots in haar cultuur.

Curacao
Onze nummer vier. Je zou het misschien niet zo zeggen, maar carnaval is het belangrijkste en langste feest op dit prachtige eiland. Al twee maanden voor de vastenperiode beginnen de feesten, met als absolute climax de laatste week. Het heeft wel wat weg van de manier waarop zuiderlijk Nederland dit feest viert, maar dan natuurlijk in de typische tropische en kenmerkende cultuur die je bij Curacao mag verwachten.

Venetië
Onze nummer 3 staat bekend om de prachtige maskers en de mooie kostuums. Het feest duurt  in Venetië maar liefst 12 dagen. Oorspronkelijk werden de maskers een groot deel van het jaar gedragen en deze waren bedoeld om je sociale status te verbergen. Tegenwoordig zijn ze onlosmakelijk verbonden met het Venetiaans carnaval.

Duitsland
Onze nummer 2 ligt lekker in de buurt. En voor de echte liefhebber van dit volksfeest is een bezoek aan het feestgedruis bij onze oosterburen zeker de moeite waard. Duitsland kent een langer carnavalstraditie. Vooral de steden in  het Rijnland, zoals o.a. Aken, Dusseldorf, Duisburg en Keulen, staan bekend om hun prachtige optochten.

Santa Cruz
Misschien niet zo heel bekend als carnavalsbestemming is Santa Cruz op het eiland Tenerife. Bij ons is het mede daarom onze nummer één. Elk jaar wordt hier uitbundig gefeest. Na Rio de Janeiro is dit het grootste straatcarnaval ter wereld. Relatief dicht bij huis in vergelijking met Brazilië. Het is een zeer indrukwekkend en uitbundig feest. Een bijkomend voordeel zijn de aangename temperaturen op Tenerife; terwijl een groot deel van Europa nog niet aangenaam genoeg is voor een dagje strand, kun je op Tenerife al genieten van lekker warm weer.

(C) foto: Lisa S. / ShutterstockPlaats een reactie