Alentejo

De Portugese regio Alentejo richt haar pijlen op de Benelux. De rijke historie, natuur en gastronomie van Alentejo zijn nog relatief onbekend.

Alentejo Promotion Office, het verkeersbureau van de gelijknamige Portugese regio, zet de komende jaren ambitieus in op het vergroten van de naamsbekendheid in de BeNeLux. Trend- en PR/marketingbureau Cherry Picker adviseert hen over trends en het opzetten van marketing- en PR campagnes.

Zichtbaarheid vergroten

António Lacerda, executive director van Alentejo Promotion Office: “Alentejo ligt tussen de Algarve en Lissabon en is een verborgen schat in Portugal.  Onze grootste ambitie voor de BeNeLux markt is om de naamsbekendheid van Alentejo te vergroten bij de consument. We richten ons daarbij op de backpackers, actieve senioren, koppels en families, en we zoeken daarom nauwe samenwerkingsverbanden met zowel de reisbranche als media.” Cherry Picker doet hiervoor marktonderzoek en adviseert over trendwatching en het opzetten van marketing- en mediacampagnes.

Alentejo: natuur, historie en gastronomie

Alentejo staat dit jaar op de ‘Best of the World’-lijst van National Geographic. Niet voor niets: Alentejo heeft voor ieder wat wils. Van slapen in de natuur op een knusse camping, tot vertoeven in luxe boetiekhotels en familiegerichte resorts. Van lange wandelingen en fietstochten over de glooiende heuvels, tot paragliden, surfen en zeilen langs de kust. Alentejo is gastronomisch ingesteld en kent veel lokale specialiteiten. De dunbevolkte streek staat bekend om het diverse landschap: een 126 kilometer lange kustlijn wordt afgewisseld met ruige kliffen en rijstvelden. Het noorden van Alentejo kent een rotsachtig en heuvelachtig landschap met historische kasteeldorpjes. Hier komen de beste wijnen van Portugal vandaan. In het noordoosten vind je regiohoofdstad Évora, met een centrum dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Hetzuiden biedt juist een open en uitgestrekt landschap met olijfbomen, boerderijen en ruïnes uit de Romeinse tijd, zoals in de stad Évora. Het oosten kenmerkt zich door de rivier Guadiana: vele watermolens en het natuurpark ‘Vale do Guadiana’ vullen hier het landschap.

Drie uur vliegen

Alentejo is het snelst te bereiken per vliegtuig. Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks meerdere vluchten naar de luchthavens van Faro en Lissabon, uitgevoerd door Transavia, KLM, Vueling, Corendon, ArkeFly en Easyjet. Vanaf Eindhoven zijn er wekelijks rechtstreekse vluchten met Ryanair en Transavia. De vluchtduur is ongeveer drie uur. Vanuit Lissabon en Faro is het mogelijk om de trein of bus te pakken naar Alentejo. De rustige en goed aangelegde wegen lenen zich goed om Alentejo te verkennen per (huur)auto.Plaats een reactie