Antwerpen Proeft 2014

Wie van lekker houdt moet dit weekend echt naar Antwerpen komen. Sinds afgelopen donderdag wordt hier voor de 8e keer Antwerpen Proeft gehouden. Vandaag is de laatste dag. Dit culinaire festival wordt ieder jaar mooier en beter. Zo’n 28 toprestaurants uit Antwerpen en omstreken presenteren zich hier op dit festival. De restaurants zijn zeker niet de minsten. In totaal hebben ze zes Michelin sterren, 12 Gault&Millau vermeldingen en lovende recensies van het Antwerpse citymagazine zone 03.

De gerechten op dit festival zijn dan ook echt culinair. De bezoeker krijgt de kans om voor een zeer aardige prijs bij al deze topchefs zelf te proeven. De entree voor het festival is €7,50 en een gerecht kost hooguit 6 bonnetjes wat gelijk staat aan €7,50. Een prima prijs voor de kwaliteit die hier wordt geleverd. Het leuke is dat alle chefs zelf ook in hun standjes staan te koken en zo krijg je toch heel even een klein kijkje in de keuken van de chefs. Die hebben er zichtbaar zelf ook plezier in om eens dicht bij de klanten te werken. En voor je het weet loopt de chef zelf even mee naar je tafeltje om de gerechtjes weg te brengen. De gerechten zelf zijn even divers als de restaurants die mee doen. Naast de Franse keuken is ook de Thaise, Chinese en Vietnamese keuken vertegenwoordigd. De chefs hebben duidelijk hun best gedaan om mooie gerechten te bedenken. Het ziet er dan ook allemaal prachtig uit. Met heerlijke producten als Holsteinrund, Antwerpse stadshoning, scheermessen, kreeft, oesters en veel meer worden echt alle kookregisters open getrokken. Een echt feest van de smaak. En voor echte foodies een must.

Dit jaar is het festival verhuisd naar de karakteristieke Waagnatie. Een prachtige oude loods aan de kades van de schelde. Je hebt een prachtig uitzicht op de oevers van de Schelde. Deze verhuizing naar de buurt “het Eilandje” is wederom een flinke oppepper voor deze opkomende buurt. Naast het MAS en Red Starline museum weer een prachtige toevoeging aan deze leuke buurt aan de Schelde. Strandstoelen en gezellige zitjes aan het water geven je bijna een soort strand gevoel. Bij het vallen van de avond wordt je getrakteerd op een prachtige ondergaande zon. Een prima decor om te genieten van een lekker glaasje wijn of bier een heerlijke hapjes. Het festival heeft een knusse en gezellige sfeer. Tussen de straatjes met stands van restaurants staan tafels om lekker aan te eten. Maar er is ook ruimte om alle stands heen met zitjes en bankjes. Zo hoeft niet het hele gezelschap naar het zelfde restaurant. Je kunt je eten halen en daarna samen gezellig plaatsnemen aan de tafels.

Naast de restaurants presenteren ook diverse andere culinaire bedrijven zich op Antwerpen Proeft. Uiteraard verschillende wijn leveranciers, maar  ook echte Belgische safraan, allerlei soorten waterkers, Brugse kazen en veganistisch ijs. De editie van Antwerpen proeft vorig jaar wist al 14.000 bezoekers te trekken. Het mooie weer en de toprestaurants van dit jaar gaan dat aantal zeker overtreffen. Antwerpen proeft is een culinair hoogtepunt waar je absoluut geweest moet zijn.

Meer info op www.antwerpenproeft.be

2014-antwerpenproeft1

2014-antwerpenproeft4

2014-antwerpenproeft3Plaats een reactie